• пирамидите в гиза

Чудесата на света или как и защо са построени пирамидите в Гиза?

Една от теориите за величествените пирамиди, е че Египтяните вярвали, че мъртвите живеят и след смъртта си, но ако тяхното тяло се разложи, „Ка” – духът на мъртвите, умира завинаги, както и възможността да се пренесат във вечността. Поради, което са издигали величествени гробници, както и телата на напусналите човешкия свят са се подготвяли за своя вечен път, като били мумифицирани по специална технология.

За съжаление, днешните учени все още не са разгадали тайната на хилядолетното съхраняване на човешките тела, както и как са построени самите пирамиди.
Има много теории за построяването на пирамидите в Гиза, но нито една няма успех. Никой не може да си обясни как тези шедьоври на строителното изкуство са построени и най-важното, как са оцелели през вековете. Съхранили са се повече от 5000 години.

Лошото, е че досега няма намерен нито един проект или чертеж, който да потвърждава дали наистина са строени с идеята за гробници на египетските фараони. Никой не знае как обикновени човешки същества са пренасяли тези огромни каменни блокове и каква техника е използвана. Някои твърдят, че са използвани дървени съоръжения, а други, че са използвани насипи от пръст. Дали това е истината?

Египетските власти крият научните си открития, които са направени през 1997 г. След това разкритие, десетки години екип от учени с различна националност изследват мистериите около пирамидите. Те достигнали до извода, че преди хиляди години е живяла древна цивилизация, която е построила пирамидите. Дали са били хора и защо учените имат теория за друга цивилизация, ще разберете в следващите редове.

1. Учените са намерили тунел под лапата на сфинкса, който води до подземен град, който може да събере около 10 000 човека. Този шедьовър на строителството е на дванадесет нива и е заобиколен от храмове, никъде невиждани досега в световната история.

2. Гледани отгоре, трите огромни пирамиди в Гиза имат невероятна прилика с разположението на трите най-големи звезди в съзвездието „Орион”. Според учените, не само пирамидите, но и всички основни храмове наподобяват разположението на небесните тела в „Орион”. С помощта на GPS е доказана тази теория, като в разположението на храмове и пирамиди има разминаване около 15 м. от разположението на звездите.

3. Всеки един храм е изработен от материал, непознат досега на хората. От него са изработени и основите на една от пирамидите. Тази материя е някаква странна смесица от варовик и желязо. И този материал е характерен само за основите на най-голямата пирамида и храмовете в подземния град.

4. Под лапата на Сфинса е намерена кръгла стая, от която започват още три тунела. Всички те водят до основите на голямата пирамида. В един от тунелите са открити две явления, които учените не могли да си обяснят, а именно:
– Ярка светлина, която пречела някой да се добере до входа на пирамидата. Озадачила ги не само светлината, но и невидимата стена, която не ги допуснала да продължат по нататък. Според тях това е някакъв вид защитно поле.
– И другото явление, което екипът не могъл да си обясни, е наличието на някакво вещество, което предизвиквало физическа и психическа неразположеност, на тези които имали неблагоразумието да се приближат на повече от 9 м. от светлината. Започвали да повръщат. Някои от учените, въпреки неразположението решили да продължат напред. Тогава имали усещането за предстоящата си смърт. След дългогодишни упорити опити, учените успели да преодолеят светлината, защитната стена и неприятните усещания и продължили напред. Тогава открили една от сградите в подземния град, както и самите слоеве, които водели ниво под ниво дълбоко под Земята.

5. И не на последно място, учените засекли енергийни лъчи, които излизали от върха на най-голямата пирамида. Този лъч представлявал един сноп светлина, който се губел някъде в облаците.

Според екипът от учени, всички тези доказателства свидетелстват за намесата на чужда цивилизация, която по някаква причина съхранява своите жители. Според тях пирамидите са източник на енергия. Но коя е цивилизацията, дали са земни жители и какво целят с всичките тези невероятни строежи и мумии, все още е неразрешена загадка.

Ние само можем да предполагаме, но дали това не е подготовка за нечия дълго планирана инвазия върху Земята и нейните жители?
Или нашата планета и ние – нейните ползватели сме част от нечий експеримент?
Или може би сме част от една чужда цивилизация?

Каквото и да е, ние хората трябва да запазим човешкото в себе си и да продължим напред. Отговорите на въпросите, ще дойдат сами!

Сподели статията

За Автора: azdesi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *