• свети валентин

Честит празник от Артикъл Про!

Честит празник на всички, които днес честват празника на влюбените – Свети Валентин или празника на лозарите – Трифон Зарезан.

Днешният ден е свързан с много забавление, любов и приятни мигове, така че ви пожелаваме да го изживеете позитивно и поне за ден да забравите за традиционните житейски проблеми.

Ако празнувате Свети Валентин, трябва да знаете, че този празник е посветен на християнски мъченик и още през XIV-и век започва да се чества, като влюбените си разменят картички, бонбони със сърчица, цветя и различни послания, за които вече е прието да се наричат „валентинки“. На днешният ден на често се подаряват картички с образа на Купидон, като всяка година, само на 14-и февруари, хората си изпращат над 1 млрд. подобни картички. По принцип Свети Валентин се е превърнал в нещо като втори 8-и март и по традиция, мъжете трябва да изведат нежната си половинка на романтична вечеря, да й подарят букет и да й покажат любовта си.

Трифон Зарезан

Честит празник!

Трифон Зарезан е празник, който е характерен предимно за България и по традиция жените трябва да станат рано, да омесят хляб или питка, да заколят кокошка, да я сварят, да я напълнят с ориз и да приготвят всичко това за съпруга си, който отива на лозето. Мъжете трябва да зарежат лозите, да се прекръстят и да ги полеят с вино, за да е плодородна годината и да има много грозде. Българската християнска църка чества Трифоновден на 1-и февруари, но според новите вярвания (григорианския календар), Трифон Зарезан се чества на 14-и февруари.

Без значение кой празник ще почетете, ние от екипа на Артикъл Про ви пожелаваме да прекарате един много приятен ден, в който да се забавлявате с приятели или с половинката си и да се отдадете на взаимни ласки.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *