• Еволюция

Хората са произлезнали от Troоdon?

Теориите за произхода на човешката раса се обединяват предимно около това, че сме някакъв вид еволюирали маймуни, но пък някои твърдят, че в създаването на нашият род имат пръст извънземните. Наскоро обаче се появи нова теория, която доста учени отхвърлят, но пък и доста я подкрепят.

Според Дейл Ръсел, всички ние може би сме наследници на най-умният от всички динозаври, а именно Troоdon. Това е рептил-хуманоид, който е бил висок средно между 1.60 метра и 2.30 метра, ходел е на 2 крака и е бил минимум 6 пъти по-умен от всички останали динозаври. Troоdon е имал необичайни способности и интелект, като освен че е имал крака е имал и пръсти, с които да борави с различни предмети.

Произход

От Troodon ли произхождаме?

Канадският палеонтолог твърди, че този рядък динозавър е имал способност да оцелее дори след ядрения взрив, който е предизвикал падналият метеорит преди 65 млн. години. Въпросният рептил също така е можел да създаде човешкият род и дори да колонизира цялата галактика. Колкото и налудничаво да звучи, тази теория ще бъде разгледана и анализирана от Университета в Чикаго, но разбира се е много трудно да се установи, дали наистина може да сме произлезли от Trоodon.

Тук обаче веднага изниква въпроса как се е появил и Troоdon, тъй като той е с гени на динозавър, но с коренно различен външен вид и интелект. Все пак, теорията на Дейл Ръсел предизвика много дебати и изследователите от Чикаго са на мнение, че е много вероятно появата на хомо-сапиенс да е станала твърде скоро – преди около 100 000 години.

Теориите за появата на хората sа наистина много, но дори и с модерните съвременни технологии не можем да установим как точно сме се появили на този свят, като именно това поддържа страстта за решаване на загадката, тъй като всичко мистериозно е интересно. Вие как смятате, на кого сме наследници – шимпанзето или Troоdon?

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *