• четене на мисли

Учени откриха феномен, който може да чете мисли?

Телепатията е нещо уникално и изключително рядко срещано, като хората, които могат да се похвалят, че четат мисли се броят на пръсти и дори в повечето случаи те са просто измамници и следват езика на тялото, за да предположат какво иска да каже отсрещният човек.

Така или иначе обаче, явно този феномен съществува, тъй като американските медии твърдят, че има човек, който предсказва думите на хората, преди те да бъдат изречени.

Името на въпросният мъж е строго секретно и учените не издават неговата самоличност, но той е подложен на редица тестове, за да се установи дали наистина може да чете мисли. Самият мъж неотдавна открил, че има подобна способност докато гледал телевизия. Той установил, че има проблем в сигнала и че думите изпреварват картината. Мистериозният мъж повикал дъщеричката си да види какво става с телевизора, но за негова изненада и нейните думи излизали, преди тя да си отвори устата.

По непотвърдена информация, мъжът е придобил тази уникална дарба, след сърдечно-съдова операция. Той е страдал от перикардит (силно възпаление на обвивката на сърцето), поради което се наложило да му направят хирургическа интервенция.

Учените са на мнение, че въпросната операция е увредила до някаква степен мозъка на мъжа, като проблемът е свързан с несъответствие между времето и движението. Освен че мъжът чува думите на хората, преди те да са изречени, той чува и собствените си такива.

Телепат

Какво е да чуваш мислите на другите?

Въпросът дали това е феномен или просто мозъка на мъжа не функционира правилно е доста спорен въпрос, който предстои да бъде изяснен. Изследователите са успели да достигнат до невероятния извод, че за мозъка едни и същи неща, които се случват в едно и също време, могат да бъдат като случващи се в различно време. Както и обратното, заради което обикновения човек смята, че звукът и движението на устните са с една и съща скорост. Все пак, тази теза не е официално потвърдена, но по-скоро въпросният човек има психически отклонения, отколкото божествена дарба.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

One thought on “Учени откриха феномен, който може да чете мисли?

  1. Evgenia
    26.08.2019 at 21:49

    I az sum tuka chuvam nai veche kakvo se misli za men i naistina osuznavam che tova za vremeto e vqrno choveka ne e v sushtoto vreme

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *