• Учени

Уникален гел ще бори проблемите с наднорменото тегло

Гел за отслабване

Учени борят затлъстяването с гел

Масовото затлъстяване е проблем, който е актуален за целия свят, като редица учени и диетолози ежедневно умуват как да се справят с тази „болест“. Наднорменото тегло вече е доста болна тема, а очевидно не може непрестанно да се спазват диети, храните на пазара са предимно ГМО, хората живеят в стрес, под напрежение и всичко това оказва влияние върху организма.

Британски учени са на път да се преборят с наднорменото тегло, като са създали специален гел, който да създава усещане за ситост и да не ни кара постоянно да поглеждаме към хладилника. Самият гел за отслабване е създаден от ацилна гума, която се разгражда по естествен път в организма, скорбяла и цитрусова кора. Ацилната гума по принцип се използва от много майстори-готвачи и е напълно безопасна.

Този антиапетитен гел може би не е най-доброто решение и дори звучи малко гнусно, но все пак е ефективен метод за борбата с масовото затлъстяване. Бирмингамският институт работи върху масовото производство на гела, като химичния инженер Дженифър Брадбиър оглавява екипа от учени, които трябва да се справят с наболялата тема.

Функцията на специалният гел е много проста, тъй като той се втвърдява когато влезе в контакт със стомашните киселини и по този начин коремът ни си мисли, че сме похапнали стабилно, но всъщност не сме. Учените обаче искат да оптимизират действието на гела, като най-вероятно ще добавят нишесте и захари, което ще направи вкуса малко по-приятен, а действието на гела доста по-дълго.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *