• китайска пирамида

Тайната на китайските пирамиди

китайски пирамидиНяма човек, който да не е чувал за египетските пирамиди. Те са най-прочутите в света, но не са единствените. Малцина са чували за загадъчните конструкции, които се намират край древната китайска столица Сиан. Тези пирамиди се намират във вътрешността на страната и почти не са известни извън пределите и.

За пръв път пирамидите били забелязани през 1945 година от американски военен пилот. Той летял на рутинна мисия между Китай и Индия и бил удивен от това, което видял. Тези пирамиди имали невероятна прилика с египетските и тези на ацтеките, и маите. Заинтригуван от видяното той пожелал да ги изследва, но местните власти му попречили.

Едва през 1994 година изследователя от Германия – Харвиг Хаусдорф получава официално разрешение да посети Китай във връзка с откритието и да се срещне с археолози от Пекин. Но тези пекински учени нямали право да му разкриват подробности за пирамидите. Въпреки това изследователят преброява в местността над 900 конструкции с надгробни могили, които били изработени от пръст и глина и били с височина от 25 до 100 метра. Най-голямата била с височина от 300 метра и била наречена „ Голямата бяла пирамида”. За съжаление и този изследовател не успява да продължи с проучванията си.

Години по-късно китайският професор Уанг Шепинг твърди, че пирамидите са построени през 4500 година преди новата ера. А в най-високата били погребани тленните останки на един от първите китайски владетели – император Хуанди. Конструкцията на самата пирамида имала отлична защитна система и много капани и била построена върху живачно езеро.

Разположението на пирамидите буди догадки. Не е случаен факта, че в центъра на Сиан се намирал така наречения „Небесен Олтар” който обаче бил заровен малко след откриването му с цел да не се използва за езически ритуали. На този небесен олтар китайските императори провеждали религиозни церемонии.

Днес китайските пирамиди са в окаяно състояние. Достъпът до тях е забранен. Също така не могат да се видят от сателит, защото върху тях са засадени дървета и от космоса изглеждат като естествени хълмове. Към момента никой не знае дали някога ще бъдат разкрити тайните на загадъчните пирамиди от Китай.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *