• нежна кожа

Ролята на здравословното хранене за хубавата кожа

Излишно е да припомняме, че между добрия външен вид и храненето има здрава връзка. Това е така, защото красотата не се поддържа само с познатите външни средства. Никакви кремове и маски не могат да запазят кожата нежна, еластична и гъвкава, ако тя не се поддържа с достатъчно и подходяща храна.

Може да се каже, че повечето червени носове, пъпчиви лица и нездрав цвят на лицето са резултат от излишната и неправилно приемана храна. Безспорно козметиката е важна за поддържане на красотата, но нейните средства биха били по-ефикасни, ако жените ядяха по-качествено. Лицето е огледало на душата, но то е отражение и на много по-неромантични неща, като черния дроб и стомаха. Ако жените не искат по лицата им да личи тяхното лошо храносмилане, трябва да се хранят умерено, да не пренасят своята привлекателност в жертва на апетита си.

Първото и най-необходимо условие, за да бъдат жените красиви, е да нямат излишни килограми. Друго условие е да приемат много плодове и зеленчуци. Предпочитайте храната, израснала под непосредственото влияние на слънцето. Яжте повече желязо, т.е. спанак, коприва, лопуш, зеле, магданоз, салата. Това ще подобри хемоглобина, ще оцвети приятно вашите бузи, нокти, устни, ще увеличи енергията и живота във вашето тяло. Не пренебрегвайте черния дроб, морковите, цвеклото и, разбира се, плодовете. Те са отлично средство за разхубавяване и за регулиране на човешкия организъм.

Славата на портокаловия сок се носи от най-старо време. Основно качество на суровия портокал е да се бори с леността на червата, което оставя следи и върху лицето. В някои случаи прекалената червенина може да се преодолее чрез приемане на по-голямо количество портокалов сок сутрин на гладно.

С помощта на лимона успешно може да се води борба с ревматизма, хремата, ангината и възпаленията на гърлото. Той може да избелва кожата, добре почиства ръцете и подпомага отслабването. Ако страдате от анемия, консумирайте грозде. То е полезно и при сърдечни и бъбречни заболявания, при заболяване на черния дроб, на нервната система, на храносмилането. Прекрасно тонизиращо и освежаващо средство е ябълката, която има това предимство, че се запазва през зимата. Изяждайте по една ябълка сутрин, от това зъбите ви ще получат блясък.

Като чудесно козметично средство може да се ползва краставицата. Тя буквално преобразява кожата на лицето. Жени, които са предразположени към зачервяване на кожата и към обриви трябва да консумират в изобилие плодове и зеленчуци, без алкохол и мазнини. Тютюнопушенето, не само че днес не е вече на мода в цял свят, но и е особено вредно за хубавата кожа със здрав и свеж вид.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *