Регистриране на фирма

Едно от най-важните законови условия, за да се занимавате с някакъв бизнес е да се заемете с регистриране на фирма. Често обаче сблъсквайки се с трудната страна  на нещата, а именно цялата тази бюрократична страна и документация, хората се отказват. Това обаче е доста необмислена постъпка, поради факта че можете да се възползвате от услугите на адвокатска кантора и така тя да свърши всичко вместо вас.

Ако обаче сте решили вие самите да се заемете с регистриране на фирма или пък някой Ви е разказал за учредяване на ООД, тогава ще трябва да имате минимални познания относно документите, които трябва да съберете. След това те се занасят в Агенцията по вписванията и едва след около месец вашата фирма вече ще вписана в регистъра. Цялото това разтакаван и губене на времето едва ли ще ви хареса, а именно след като можете да извършите самото регистриране на фирма по много по-лесен начин. Вече спомнехме в началото, че ще имате възможност да се възползвате от услугите на адвокатски кантори за тази цел, но не казахме, че цялата тази процедура може да се извърши и онлайн. Това е истинско предимство и удобство в забързаното днес ежедневие на повечето хора. Все пак дори и да сте решили да се заемете с някакъв бизнес, преди да сте го започнали ще имате много други неща, които да довършите, така че ще е добре да обмислите дистанционното регистриране на фирма като отлична алтернатива, за да извършите тази стъпка лесно и бързо.

Ако проявявате сериозен интерес и вече сте се замисляли над тази тема, тогава можете да влезете в Интернет и да видите, какви са актуалните оферти за откриване на фирма. Нека не забравяме да споменем, че ще трябва да решите и какъв вид ще е бъдещата ви компания, тоест дали ще се заемете с регистриране на ЕООД, ООД или друга форма. Всички те си имат своите плюсове и минуси, затова ще добре проучите, какви са актуалните в момента такси, данъци и т.н. за регистриране на фирма.

Сподели статията

За Автора: Георги Талов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *