• вода

Пречистващата и подмладяваща сила на водата за хубава кожа и здраве

Абсолютно необходимо е ежедневно да се поемат два литра течности. Половината от това количество трябва да бъде чиста вода – както си мием ръцете, така трябва да мием и своя организъм и цялото си тяло и отвътре. Умореното лице и лошият тен могат да се преодолеят чрез редовното поемане на достатъчно количество вода.

Как трябва да се приема водата?

  1. Една голяма чаша при самото събуждане. Влиянието ще бъде още по-ефективно, ако водата е топла и в нея прибавите две супени лъжици сок от свеж лимон;
  1. Една чаша вода около половин час преди да обядвате;
  1. Две чаени чаши вода два часа след обяда;
  1. Чаша вода през следобеда;
  1. Голяма чаша студена вода преди заспиване. Правилно е тя да се пие на малки глътки. Чистата вода е винаги за предпочитане пред каквито и да било течности.

Лековити води

България е извънредно богата на минерални и лековити води, но за да има резултат от тяхното консумиране, трябва да се поглъщат на празен стомах. Сутрин изпийте една чаша минерална вода и ако не ви притиска времето, останете още малко в леглото. Това направете още един-два пъти, например един час преди вечеря, или през нощта, след като храната вече се е смляла. За да има ефект, минералните води трябва да се приемат в продължение поне на три седмици, а не само няколко дни.

Може ли да се пие вода при ядене?

Да, но само в случай, че течността е в много малки количества за подпомагане на преглъщането и не би могла да пречи на стомашния сок за правилното смилане на храната. Родителите трябва да възпитават борба с лошия навик на децата си да пият доста вода по време на самото хранене.

Водата е правилно да се пие два часа след ядене. За хубава кожа и здраве на целия организъм всеки ден се изпиват след всяко хранене по 2 чаени чаши вода.

Редовното приемане на един-два литра вода на ден, води до качествена хидратация. Тя от своя страна веднага се отразява на по-доброто състояние на кожата. Става по-гладка, по-красива и здрава.

Грижа за лицето

Важно е също така и ежедневното и старателно миене на лицето с вода и специални измиващи продукти според типа кожа. Необходимо е сутрин и вечер редовно да се спазват четирите стъпки за хубав вид: почистване, тонизиране, подхранване и грижа за околоочния контур. Ако към тях прибавите и нанасянето на серум преди дневния или нощния крем за лице, ефектът ще бъде още по-голям. Добре е всички продукти за лице да са съобразени с възрастта, специфичните проблеми на кожа и да са от една и съща серия.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *