• Зелено кафе

Предимството от употреба на зелено кафе

Зелено кафеЗеленото кафе представлява сурово кафе, което не е печено. Науката доказва не един път, че тези златни зрънца кафе имат не една или две ползи за нашето тяло. Смята се, че главните ползи на зеленото кафе са свързани с отслабването.

1. Богато е на антиоксиданти! Всеизвестен факт е, че антиоксидантите имат ключова роля в подсилването на метаболизма, което от своя страна води до отслабване. Те предотвратяват окисляването на храната. По този начин в организма се отделят по-малко свободни радикали. В суровите зелени зърна кафе има и хлорогенна киселина, която подпомага здравето в доста аспекти. Смята се, че има отношение към рака, болести на сърцето, височинната болест и прочие.

2. Помага контролирането на диабет и кръвно налягане. Хлорогенната киселина подпомага стабилизирането на кръвната захар. Това директно повлиява високото кръвно налягане. Честата му употреба понижава постоянните нива на кръвната захар. Пазете сърцето си здраво със зелено кафе!

3. Помага на черния дроб да се очисти! Ролята на този орган за здравословното ни състояние е неоспорима. Дробът трябва да се пречиства и поддържа в перфектно състояние, за да сме живи и здрави. Зеленото кафе помага на черния дроб да се изчисти от мазнините и да премахне вредните киселини, химикали и холестерол. Когато черният дроб е чист и работи добре, той се справя с килограмите ни по много по-добър начин.

4. Подпомага поддържането на високи нива на енергията! Кафето, не само суровото и зеленото, като цяло помага на тялото да е по-живо и пълно със сила и енергия. Това става благодарение на кофеинът. Той благоприятства концентрацията, държи цялото тяло будно. Ако консумирате зелено кафе на ежедневен принцип, независимо под каква форма, това определено ще повлияе нивата на енергия в тялото ви. Това би ви подмладило и отвътре и отвън.

5. Забързва метаболизма на тялото! Зеленото кафе има силата да забърза цялостния метаболичен процес в тялото ни. Това носи приятни влияния върху тялото. Това ще подпомогне изгарянето на мазнините, съответно на излишните килограми. Няма как да не споменем и множеството витамини и минерали, които влияят на отслабването по немалък начин.

6. Включването на кафето като съставка към хранителния режим, който спазвате ще намали нуждата и способността на организма да преяжда с храна. Това е един от най-големите проблеми на хората в модерното време. Става на въпрос за това, че когато човек не яде навреме, той набавя храната си на едни път и в огромни количества. Това натоварва организма наистина много.

Зеленото кафе е налично в различни форми – зърна, смелена напитка, екстракт и така нататък. Имате възможност да изберете как да си го набавите!

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

One thought on “Предимството от употреба на зелено кафе

  1. 20.09.2016 at 15:37

    Здравейте, аз ползвам зелено кафе като хранителна добавка на марката Bulgaricus и съм доста доволен от продукта. Препоръчвам на всеки! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *