• Бели зъби

Полезни съвети за кристално бели зъби

Кристално бели зъби

Бели зъби за красива усмивка

Блестящо белите зъби са мечта на всеки мъж и всяка жена. Не винаги обаче това е възможно, освен ако не вземате достатъчно пари, че да си позволите чести манипулации от стоматолог. Белите зъби са гаранция за чаровна и привлекателна усмивка, но за добро или зло, някои хора просто имат ген за по-тъмни зъби и каквото и да правят, това не може да се промени.

Ако искате да имате хубави бели зъби и да не харчите безумни пари за „Зоом“ лампи и тем подобни щуротии, то значи трябва да следвате няколко лесни стъпки, които са с доказан ефект.

Най-старият и дори вече изтъркан начин за избелване на зъбите е със сода бикарбонат (хлебна сода). Сигурно сте чували за това от бабите си или прабабите си, но този метод наистина работи. Можете да посипете навлажнена четка за зъби със содата и да търкате около минута и половина или пък да сложите паста за зъби и върху нея содата и така 2 минути нанасяте върху зъбите. С този вариант обаче не трябва да прекалявате, като максималните манипулации за 1 месец са 12.

Холивудска усмивка можете да имате и с мед и сол. Този вариант може би звучи малко странно, но също има поразителен ефект. В малка чаша смесвате 1 лъжичка мед и 1 лъжичка сол, разбърквате до получаване на еднородна смес и след това търкате върху зъбите. Освен че ще имате бели зъби, с този метод ще премахнете и зъбният камък, което е много добре. Миенето на зъбите трябва да бъде минимум 3 минути, а процедурата да се повтаря 1 път на седмица.

Третият вариант за избелване на зъбите е с лимонов сок. В една чаша изцедете сока от половин лимон и към него прибавете една супена лъжица вода. Потапяйте четката за зъби в сока и търкайте 3-4 минути. След около месец ще видите какъв ефект ще има тази процедура.

Важно условие е, че трите варианта не трябва да се смесват, но пък може да се редуват. Е, вече знаете как да имате бели зъби, така че действайте и се усмихвайте.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *