• Цар Соломон

Отркиха къде се намират съкровищата на цар Соломон?

Съвсем наскоро, учените отбелязаха голям успех, като преведоха много древен текст, написан на иврит, според който се разкрива местонахождението на съкровището на цар Соломон, а също така и Свещеният кивот – легендарен ковчег от Библията.

За религиозните артефакти се говори много и е изписано много, но де факто никой до сега не е успял да ги открие или да се приближи поне малко до откритието. Превода на древният текст обаче сочи, че съкровището на цар Соломон се намира на място, което няма да се покаже до дена на последното пришествие.

Храмът на цар Соломон е известен също така като Първият храм и се смята, че е бил разграбен и опожарен още през VI век преди Христа от Навуходоносор II – древен вавилонски владетел. Съкровището на еврейският цар включва религиозни ценности, музикални инструменти, както и други ценности от Едемската градина.

Съкровището също така включва 10-е божи заповеди, стомната с манната, Аароновия жезъл и каменните скрижали на Завета. Съдейки по древните записки, професор Джеймс Давила от университета Сейнт Андрюс смята, че съкровищата са скрити от пророци и в момента се намират на територията на Израел и Вавилония.

десетте божи заповеди

десетте божи заповеди

Професорът е разгадал текста, наречен „Трактат на корабите“, който много прилича на „Медния свитък“, открит край пещерата Кумран, който е писан долу-горе по същото време. В този свитък също се споменава за мистериозни скъпоценности, които включват 77 златни обеци от Едемската градина, които имат сияние, подобно на това на Слънцето и Луната.

Също така се споменава за 12 000 скъпоценни одежди, 46 скъпоценни камъка и още купища перли. Предполага се, че „Трактат на корабите“ е част от книга, която е написана през 1648 г. и е позната под името „EmekHalachah“. Джеймс Давила е първият човек, който превежда всичко на английски език и ще бъде много голям успех за човечеството ако наистина някой успее да намери съкровището на цар Соломон.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *