• Кладенецът на Яков

Откриха къде се намира кладенеца на Яков

Кладенецът на Яков е едно много мистериозно, красиво и в същото време опасно място. Дълги години никой не знаеше къде точно се намира, но сега е установено, че неговата локация е в САЩ и по-точно в градчето Уимбърли, щата Тексас.

За кладенецът се твърди, че водата в него е толкова прозрачна, че все едно се взирате в бездна, а размерите му в диаметър са около 4 метра.  Водите на кладенеца са буквално прозрачни, но там са загинали десетки водолази, които са се опитвали да изследват вътрешността на кладенеца на Яков. Самият кладенец не е толкова дълбок (едва десетина метра), но интересното започва когато стигнете дъното, тъй като има хиляди разклонения, водещи към подземни пещери, които крият много тайни.

Официално са проучени 4 разклонения, като първата пещера е на около 55 фута и е много добре осветена, като вътре има и много риба. Втората пещера обаче е с много тесен вход, където повечето водолази намират смъртта си. Тя е на 80 фута.

Третата пещера от кладенеца на Яков се намира непосредствено след втората, като отново се преминава през тесен отвор, където също така има сипещ се чакъл. Четвъртата пещера е след третата, но никой не е стигал по-далеч, или поне никой не се е връщал.

Причината е, че има сериозни пластове варовик и ако той бъде разбутан, имате съвсем минимален шанс да намерите пътя наобратно. Кладенеца на Яков е обявен за едно от най-опасните места на Земята, но според местните жители от Уимбърли, това не е така и всяка година там се спират хиляди туристи, които искат да се потопят в кладенеца или са с толкова екстремни наклонности, че дори се впускат и в пещерите.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *