• ХААРП

Опасен ли е проекта ХААРП?

По целият свят, а също така и в България се говори много за климатичните промени, на които ставаме свидетели в последните години. Много учени, както и родният инженер Петко Ганчев са на мнение, че това не е дело на природата, а на много мощно електромагнитно оръжие, което се пази в тайна от американците, но носи името ХААРП (High Frequency Active Auroral Research Program).

Всъщност тази програма е създадена с цел да се изследва йоносферата на Земята, с помощта на високочестотни изследвания на полярното сияние. Този проект е финансиран от няколко институции, сред които са военноморските сили на САЩ, Държавната агенция за отбранителни научноизследователски проекти, както и университета в Аляска. Самият факт обаче, че проекта е строгосекретен и никоя медия не говори за него е достатъчно съмнителен и дава повод за много предположения.

Професор Петко Ганчев смята, че този проект е само прикритие на много по-мащабен експеримент, чрез който американските учени се опитват да контролират всякакви природни стихии, като земетресения, цунамита, урагани, градушки и други подобни. За център на ХААРП се ползва Аляска, което е трудно достъпно място, необезпокоявано от любопитните погледи на хората.

Много учени са на мнение, че всъщност ХААРП е изключително мощно електромагнитно оръжие, което предизвиква необратими катаклизми в климата на Земята. За дело на ХААРП се смятат ураганите Хаян и Санди, земетресението във Фукушима и други подобни. Дали това е реално или е просто научна измислица не е ясно, но американците яростно пазят проекта в тайна и не допускат никой до базата в Аляска, която прилича на най-обикновена телевизионна кула.

Катаклизми

Катаклизмите са дело на ХААРП?

По принцип когато се случват необясними явления го приписваме на природата, а когато се случват промени с човешкият организъм го отдаваме на магнитните бури, които причиняват силна мигрена, нарушаване в сърдечно-съдовата система, зачестен пулс и други. Според проф. Ганчев обаче, това също се дължи на ХААРП, като американците манипулират живота на хората и изпитват техните възможности с помощта на това тайно оръжие.

Проектът ХААРП е създаден официално през 1993 година, а само 5 години по-късно, Европейският парламент обяви, че това оръжие е вредно за хората и околната среда. Къде е истината обаче си остава мистерия, която може би никога няма да бъде разгадана.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *