• Козметика

Не използвайте козметика, преди да сте прочели това!

Козметика

Какво има в козметиката?

Който и продукт обслужващ нуждите на кожата да изберете от лавицата в магазина, вие ще видите много обещания за по-гладка, по-красива, по-сияйна кожа и прочие. Индустрията на козметиката за кожа наброява милиони и милиарди долари всяка година. Търсенето на подобни продукти не спира, което е предпоставка за големи инвестиции там.

Трябва да знаете обаче, че в болшинството от тези продукти има много съставки, които са наистина вредни за Вашата кожа, Повечето от кремовете, които изсветляват кожата, съдържат съставки, които я уврежда. Една от най-популярните е хидрохинон. Това е избелващ агент, който забързва процеса на изсветляване, в комбинация с алфа хидрокси. Ефектът е на лице, но има вероятност за доста странични ефекти.

Други избелващи агенти като арбутин, киселина коджи, азелаиновата киселина и прочие, обещават бързи ефекти. Страничните им ефекти обаче са предизвикването на алергии, оставането на белези и следи. Ако използвате кремове с тези съставки за прекалено дълго време, може да имате рак на кожата, обезцветяване на кожата и проблеми с вътрешните органи. Освен това, този тип кремове прави кожата по-чувствителна за слънчеви лъчи. Това сваля защитната бариера на кожата.

Често ще получавате зачервявания, загряване и пъпчасване на кожата, когато тя е третирана с тези съставки. Слънчевите лъчи, които няма да щадят тялото Ви, ще предизвикат застаряване на кожата. Винаги има риск от алергия, ако в крема има хидроген пероксид или бензоил пероксид. Отново може да се получи обезцветяване, но при тези химикали се получават изгаряния, сърбене и подуване. Към списъка можем да добавим парабени и сулфати!

За да си спестите риска от алергия и проблемите с кожата е по-добре да се насочите към естествени и природни продукти. Има доста кремове, които са без химикали и са основани изцяло на билките, които са достатъчно силни, за да Ви помогна.Те са също толкова добри на усещане, качествени са, с хубав аромат и с приятен ефект, който ще успокои кожата Ви, ще я защити и евентуално ще подобри някои неин недостатък според нуждите и крема, който сте избрали. Тези кремове овлажняват по-добре кожата, заглаждат я и нямат странични ефекти.

Те са толкова лесни за използване. Няма нужда от определени режими на употреба, някакви времеви ограничения, след които ще настъпят сериозни аномалии и прочие. Просто отварят кутията и нанасяте върху кожата.

За финал един съвет! Ако използвате крем за изсветляване, който посочихме като един от най-вредните и с най-много химични съставки, е добре да използвате и слънцезащитен крем, ако излизате през деня. Ефектът на билковите кремове ще бъде запазен от слънцето. За по-добър ефект се мажете с кремовете си по 2 пъти на ден – това няма да Ви навреди, ако те са билкови!

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

One thought on “Не използвайте козметика, преди да сте прочели това!

  1. Нана
    27.05.2019 at 01:46

    Аз използвам бебешка козметика и натурални продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *