• комари

Направете си сами мрежа против комари

против комариТака наречените „комарници“ служат за защита от комари, мухи и всякакви други насекоми, които ни смущават през топлите месеци. По този начин се застраховате от страшни болести като малария. Въпреки че в търговската мрежа се предлагат какви ли не комарници, вие можете да си направите такова приспособление и сами. В случай че ви трябва мрежа против комари за къмпинг, а не за прозорци, предвидете по-голям размер.

Стъпка 1
Купете нужните материали за изграждане на мрежа против комари. Купете повече като количество от мрежата, тъй като може да не отрежете подходящ размер и в крайна сметка да не ви достигне.

Стъпка 2
Конструирайте мрежата против комари. Ако искате мрежа за къмпинг или за леглото у дома, купете бяло хасе. Дължината му зависи от тази на леглото. Ще трябва да създадете линии за спускане на мрежата от тавана. Поставете кукички, от които ще се спуска мрежата.

Стъпка 3
Зашийте мрежата с памучното хасе с помощта на шевна машина. Мрежата трябва да обгръща леглото с припокриващи се процепи в предната страна, за да влизате и излизате. Отделете малко време за закрепване на мрежата внимателно.

Стъпка 4
Окачете мрежата на тавана. За целта използвайте куките, които направихте преди това. Ако мрежата виси ниско долу, това ще затрудни влизането.

В домашни условия можете да си направите и комарник за прозореца или вратата. Ще ви отнеме малко повече време, но пък цената е по-евтина, отколкото ако поръчате готови. Първото нещо, което трябва да направите, е да измерите размерите на желания прозорец. Точните размери са много важни, тъй като те ще определят и размерите на мрежата и гуменото уплътнение. Купете алуминиеви профили. Ще се нуждаете и от прободен трион, с който ще ги режете. Старайте се да режете точно, за да не губите материал. Сметнете останалите детайли, от които ще се нуждаете, като ъглови или делителни сглобки, панти, дръжки, винтове, закопчалки. След като сте купили алуминиеви профили, нарязвате ги с нужните размери и ги сглобявате внимателно.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *