• женски проблеми

Най-често срещаните женски проблеми!

женски проблемиНякак си звучи странно, че едно време средната възраст на един човек е била 30 години. А във всяка една секунда, поне една жена умира някъде при раждане. Сега обаче, благодарение на науката и медицината, ние сме на път да открием лекът за дълголетието. Статистиката показва, че повечето жени около 31 години, мислят за семейство. И заради напредъкът на медицината, в момента раждат на четиридесет и пет, дори и на шестдесет години. Пример за това е испанката Мария дел Кармен Бусада де Лара, което родила близнаци на 66 години.

Актрисата Холи Бери, пък стана майка за втори път на 47 години. Кели Престън роди синът си Бен на 48 години. Моника Белучи на 46. Лора Лини на 49. И това е съвсем нормално, тъй като се оказва, че на тази възраст тялото на жената може да бъде подготвено за още една бременност. Въпреки тези неща, жените си имат своите малки тайни, а ето някои от тях:

Хормоните си знаят мястото

Прогестеронът и естрогенът са нашите градивни хормони. Това са женските хормони, които управляват някои от най-сложните процеси в тялото на нежния пол. Ала с течение на времето, настъпват и редица хормонални промени, които за съжаление не са никак приятни. Какво да направите, ако искате да забавите процеса на стареене?

Например трябва да посетите компетентен ендокринолог, както и да си направите тест за хормони. Също така, можете да се подложите на някои допълнителни изследвания като: изследване на кръвта, ултразвук на вътрешните органи и др. Въз основа на тези изследвания, вашият лекуващ лекар, би могъл да ви предпише правилно лечение.

Сухотата не е на добре

Това често се дължи именно на хормоналните смущения, в следствие на което се появява сухота във влагалището. Причина за това може да е и приема на някои лекарства, както и нарушение на микрофлората. Заради липсата на овлажняване, някои жени се опитват да избегнат и сексуалните контакти.

Къде е либидото?

Чест симптом при жените в зряла възраст е отслабване на либидото. Една от причините за това е именно намаленото ниво на естроген. Жените се чувстват уморени, нуждаят се от повече сън и определено предпочитат диванчето пред телевизора, вместо гушкането под завивките с любимия. Но и за това има решение – в аптеките можете да намерите средства за увеличаване на либидото.

Психологически проблеми в леглото

Загубата на тонус и гладкост на кожата, промени във влагалището след раждане… Като цяло с течение на годините жените все по-често мислят: „Какво желание за интимни приключения да имам?“. А и всички тези проблеми с работата, с децата… Такова натоварване, как човек да има желание?!“ И от там не се отпускат в леглото. Едно посещение при психолог или сексолог, а в някои случаи смяна на партньора, биха помогнали сексуалните приключения в живота ви да се завърнат.

Там боли, а там не

С напредването на възрастта се увеличава и рискът от гинекологични, невротични, ендокринни проблеми и прочее. Те могат да доведат и до диспареуния – по този начин наричат лекарите болезнения полов акт. Болката при сексуален акт не е плод на женското въображение и изисква консултация с гинеколог, психолог, както и разговори със сексуалния партньор.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *