• остров Повеглия

Митове и легенди за остров Повеглия

Остров Повеглия е сравнително малък като размери като размери и се намира във Венецианската лагуна между Лидо и Венеция. Звучи като хубав остров, на който да прекарате почивката си, нали? Но всъщност това е място, от което всички се страхуват, а за Повеглия се носят десетки митове и легенди, кои от кои по-ужасяващи.

По времето когато чумата е плъзнала из Европа, множество италианци са търсели спасение на острова, като са смятали, че там ще бъдат изолирани от коварната болест и че ще им се размине. За тяхно нещастие обаче, чумата ги е застигнала и на Повеглия, като дори при най-малкото съмнение, хората са били изгаряни живи и след това погребвани в огромни изкопи. Островът в последствие се е превърнал в убежище за хора с психични заболявания, но и тогава са се случвали множество странни и необясними неща.

Клиника

Тук са били извършвани ужасяващи експерименти с болните

След като чумата е отминала, всички са си мислели, че острова отново ще бъде обитаем, но през XVIII век, 2 кораба заразени с чума отново подклаждат епидемията. Твърди се, че на острова има останки от над 160 000 души, като земята там буквално е покрита с прах от кремираните тела. Клиниката за психични болни е била отворена през XX век, като хората непрекъснато се оплаквали, че чуват гласовете на духовете и че дори са виждали мъртъвци.

Разбира се, никой не е вярвал на хората с психични заболявания, като и един от лекарите е започнал да полудява, в следствие на което правел извратени опити с болните, за които дори не можете да си представите. След като мълвата за неговата дейност се е разпространила, въпросният лекар е бил наказан, като е сложил край на живота си, хвърляйки се от кулата-камбанария.

В днешно време всички се страхуват да стъпят на остров Повеглия, като това място се е превърнало в запустяващо и е обвито в мистерия и неразгадани случаи.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *