• Голямата Пирамидата в Гиза

Мистерията на Голямата египетска пирамида

египетска пирамидаВ нашият свят има много мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани. Една от най-обсъжданите теми е произхода на човечеството, като теориите са много, но отговор няма. Същото важи и за „Седемте чудеса на света”, едно от които е Голямата египетска пирамида.

Пирамидите винаги са криели много загадки, тъй като са толкова древни, а в същото време почти непокътнати. Споровете около тях отново са много, като дори и днешните инженери не могат да сътворят подобно чудо. Тук изниква въпроса как древните египтяни са направили подобна конструкция, която е изчислена с компютърна точност, а труда, положен за изграждането е направо немислим. Може би не знаете, но най-голямата египетска пирамида тежи цели 4 млн. тона, като е построена от 2.3 млн. камъка. Тогава е нямало днешните камиони, машини, кранове и други подобни, а да не пропуснем факта, че самата пирамида е разположена в пустинята и около нея няма камъни. Другото интересно нещо е, че камъните са идеално разположени и напаснати един към друг и не е ясно с какъв разтвор са зидани.

Самата повърхност на пирамидата е толкова прецизна, че за направата и е необходима лазерна технология. Във вътрешността пък има тунел, който е дълъг цели 100 метра и за него въпросите също не са малко. Голямата египетска пирамида е съобразена и с разположението на Слънцето, за което пък се изискват сериозни астрономически познания. Височината й се равнява на 48-етажна сграда и въпреки, че днешните архитекти и инженери развиват своите теории, те не могат да построят подобно нещо. Наистина мистерията около пирамидите е огромна, а може би най-логичното обяснение е намесата на извънземна сила. Когато се съберат фактите, че тогава хората са били много по-неграмотни, нямали са нужните материали и съоръжения, нямали са компютри за изчисления и проектиране, то тогава въпросите стават още повече. Ще бъде ли разгадана тайната на пирамидите или те ще си останат просто „чудо” на египтяните, само можем да гадаем.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *