• социални мрежи

Как малкият ви бизнес може да се разрасне чрез социалните медии?

социална търговияПрез 2014 година поведението на активните потребители еволюира изключително бързо. Пазаруването онлайн или чрез мобилен телефон е новото „нормално“ и се развива все повече чрез платформи като Фейсбук и Туйтър. Те от своя страна въвеждат нови възможности, като бутона „купи“, например.

Именно тези иновации позволяват на „малките риби“ на пазара да увеличат печалбите си десетократно. Според някои анализатори, социалната търговия ще донесе около пет процента повече приходи към онлайн пазаруването тази година и около 14 милиарда долара до края на 2015г. Имайки тези прогнози предвид не е учудващо, че производителите правят значителни инвестиции в маркетинга в социалните медии, което дава на милиони потребители една по-гъвкава и персонализирана шопинг-платформа. Ето пет съвета, с които да направим бизнеса си в социалните мрежи по-успешен.

На първо място, приближете се максимално до своите потребители. Във Фейсбук и Туйтър хората очакват да създават естествени и лични контакти, което ги прави лоялни за по-дълго време. Именно затова можете да използвате тези сайтове, за да споделяте и истории и снимки, които не са пряко свързани с предлаганите от вас продукти, но ще предизвикат позитивни реакции и повече споделяния. По този начин потребителите ви ще се чувстват една крачка по-близо до вас и бранда ви, както и по-мотивирани да пазаруват. За да задържите вниманието им обаче, изключително важно е да отговаряте експедитивно, най-много в рамките на 12 часа, на всички клиентски запитвания. По този начин ще избегнете негативните коментари, които валят в мрежите. Напоследък много модерно стана използването на хаштага. Той има изключителна мощ при пазаруване и от нея се възползва първо сайта Amazon, добавяйки опцията #AmazonCart, която позволява на използващите Туйтър да добавят продукти от постове директно в своята количка и да ги поръчат по-късно.

Четвърти, но не и по важност, идва фактът, че все повече потребители използват главно мобилните си телефони в свободното си време и поради тази причина вашите продукти незабавно трябва да влязат и в мобилното приложение на Фейсбук. За да оптимизирате максимално печалбите си, най-добре добавете пазарската количка на самата Фейсбук-платформа или в блога си, за да улесните потребителите си и те да купуват стоките ви, без дори да напускат любимата си социална мрежа.

Останете верни на тези пет основни съвета и съвсем неочаквано може да разраснете бизнеса си. Макар и да не печелите колкото големите марки в бранша, то в социалните медии можете да намерите най-лоялните си клиенти, които гарантирано ще ви донесат дълготрайни и регулярни приходи.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *