• Рекламиране на бизнес

Как да рекламираме бизнеса си, без да даваме пари за ТВ реклама?

Рекламиране на бизнесКак да рекламираме своя бизнес, ако нямаме хиляди левове за телевизионна реклама? В САЩ всички компании са полудели по рекламирането по време на Super Bowl турнирите. Истината е, че 30-секундно клипче по време на състезанието струва 4,5 милиона долара. Какво става като прибавим продукцията, заснемането, актьорите и всичко останало около рекламния спот? В България сумата няма да е много милионна но мащаба на работата остава подобен. Малкият бизнес не може да си позволи подобни суми.

В тази статия ще ви предложим няколко варианта за увеличаване влиянието на марката ви сред хората, без да харчите луди пари!

1. Не подценявайте останалите елементи от маркетинг микса!

Телевизионна реклама е изцяло за повишаване вниманието върху марката. Всички се сещат за нея когато стане дума за маркетинг. Няма значение за коя голяма компания говорим, но те винаги използват и други канали за комуникация с потребителя. Обърнете внимание на интернет и останалите методи за реклама!

Направете хубав уебсайт, в който добавяте редовно съдържание. Използвате SEO, за да подобрите позиционирането си в търсачките. Има много компании, които извършват тази услуга, и тя далеч не е толкова скъпа колкото си мислете. Директният маркетинг на улицата, по телефона или чрез имейли е перфектен начин да уведомите хората за вашата марка. Социалните мрежи стават все по-използван метод за реклама на българските фирми!

Трябва да сте перфектни чрез другите методи за реклама, за да може в един момент да си позволите телевизионна такава. Рекламата по радиото също не е за изпускане, а е в пъти по-евтина. Билбордите се виждат от хиляди хора ежедневно, също не са толкова скъпи!

2. Използвайте сегашните си потребители, за да надградите марката си!

Най-добрата реклама са доволните потребители. Не винаги имате нужда от огромни медийни реклами, които да се виждат от хиляди хора. Начинът, по който комуникирате с клиентите си е най-важен. Дори големите организации използват отношението си към хората, за да се разпространяват вирусно.

Един жест към един потребител, който да го накара да се чувства специален, може да доведе десетки нови клиенти. Няма нужда това, което правите да е скъпо, но трябва да е запомнящо се. За да възвърнете инвестицията си от много скъпа телевизионна реклама е много по-трудно, от колкото да направите това чрез клиентите си.

3. Анализирайте информацията и се адаптирайте!

Пробвайте различни неща, събирайте информация и променяйте действията си, така че да вървите напред и нагоре. Включвайте различни методи за разпространение, които са по-нестандартни или не толкова скъпи. Изчислявайте разходите си и позитивите, които придобивате от тях. Анализът на старите действия е ключът към успеха на една организация. Когато човек се учи от грешките си, всичко върви по-добре. Водете си дневници, в които да записвате най-важните неща, правете си изводи и рано или късно ще намерите правилната рецепта.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *