• Мандарини

Как да се спасим от коледното преяждане благодарение на диета с мандарини

диета с мандариниРедовното приемане на мандарини спомага за свалянето на излишните килограми и регенерира клетките на черния дроб. Както всички цитрусови плодове, така и те съдържат големи количества от ценния витамин С, който заедно с други витамини се грижи за доброто състояние на нашия организъм.

В колкото по-големи количества похапваме мандарини, толкова по-бодри ще се чувстваме през зимните месеци. Те имат изключително благоприятно влияние върху чревния тракт, храносмилането и отделителната ни система.

Всички тези факти бяха наскоро потвърдени от корейски учени, провели редица изследвания с хора, страдащи от наднормено тегло. Една част от доброволците отслабвали със сок от мандарини и правили физически упражнения в продължение на три месеца. Други, подложили се на експеримента, пък спортували и приемали само диетични храни. В крайна сметка се оказало, че ентусиастите от първата група успели да свалят повече излишни килограми от участниците, които били на диетичен режим на хранене. Учените също потвърдили, че мандарините влияят добре на клетките на черния дроб, като успешно ги регенерират.

Малките оранжеви плодчета са много полезни и може да ги ядете цял ден. Само хора с язва и раздразнена лигавица на стомаха трябва да внимават с количеството им.

Мандарините съдържат малко калории и са подходящи за диета. За да се поздравите с успешно сваляне на килограми и да се предпазите от коледното преяждане, правете по три мандаринени дни в седмицата. През останалото време яжте в умерени количества пълнозърнести храни, месо, млечни продукти, зеленчуци и скоро ще имате стройно тяло, пълно с енергия!

Ето един примерен мандаринен ден:

Закуска: плодова салата от 2-3 мандарини, половин банан и малко сурови ядки, подправена с една лъжица мед и щипка канела.

Обяд: парче печена риба или печени пилешки гърди, малко задушени зеленчуци и сок от мандарини.

Следобедна закуска: 5-6 мандарини.

Вечеря: салата от свежи зеленчуци и две сварени яйца.

Ако се чувствате гладни, бихте могли спокойно да добавите още малко мандарини. Успехът и спасяването от коледното преяждане са гарантирани!

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *