• да се обличаме добре

Как да се обличаме добре?

„По дрехите посрещат, по ума изпращат” – всеки от нас е чувал тази стара мъдрост. Защо е толкова важно да сме добре облечени? Защото външният ни вид е свързан с първото впечатление, което оставяме у другите. Облеклото е огледало на личността ни, а  правилно съчетаните като модел и цвят дрехи, уместният им избор според случая и непринуденият начин, по който ги носите, показват добър вкус.

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да откриете своя собствен стил и да го следвате, така че да сте самоуверени и облечени със стил.

  1. Важно е дрехите ви да са удобни. Ако не се чувствате комфортно в тях, ще изглеждате напрегнати и сковани.
  2. Подчертайте предимствата си. Изберете модела на дрехата си така, че да покажете онова, което имате, и да скриете онова, което не ви допада. Можете да играете с десените, цветовете, дължините, кройките, материите на платовете! Важно е да откриете облеклото, което ви стои добре, и да сте последователни.

Късите блузи стесняват оптично горната част на тялото, широките ръкави я разширяват; тесните и дълги панталони издължават силуета, а в широки панталони човек изглежда по-нисък. Вертикалните райета ще ви помогнат да сте по-стройни и високи, за разлика от хоризонталните, в които ще изглеждате по-пълни.

Слабите хора трябва да заложат на по-свободните кройки и да избягват еластичните материи, а умерените цветове са подходящи за по-закръглените.

  1. Използвайте аксесоари. Ще се учудите как едно шалче, бижу, шапка, колан или друг закачлив акцент може да промени и разнообрази гардероба ви! Необходимо ви е само малко въображение, за да изглеждате различно всеки ден, макар и облечени в едни и същи дрехи.
  2. Съобразявайте се. Колкото и прекрасен стил да имате, ако се появите неуместно облечени, няма да направите нужното впечатление. Важно е да се обличаме подходящо според повода, времето, възрастта, социалната си роля. Неслучайно повечето официални събития имат дрескод. Така може да се избегне конфузната ситуация някой от гостите да се появи облечен в неподходящо облекло и да се почувства не на мястото си.
  3. Не по-малко важни са обувките! Те трябва да съответстват на облеклото ви по стил и по цвят и не на последно място – да са чисти и с добър външен вид.
  4. И за финал още няколко вълшебни съвета: не подражавайте – това, което стои добре на друг, може да не е подходящо за вас; носете дрехите си със самочувствие и увереност; експериментирайте, без да забравяте да бъдете естествени и умерени.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *