• Мечти

Как да сбъднем мечтите си?

Мечти

Какви мечти имате

Най-вероятно, в момента си стоите пред монитора и се чудите, защо нещата не вървят. Всеки ден едно и също, но нито една от мечтите ви не се сбъдва. Защо така, какво трябва да стане, за да живеем по-добър живот? Всеки един от нас е пробвал да си пожелава, да се моли, да се оплаква, някои от нас дори са плакали. Искаме да изпълним желанията си, но птичката не каца на нашето рамо. Чудим се защо..

Оказва се обаче, че не съдбата ни е обърнала гръб, а ние самите сме пренебрегнали себе си. Защо не действаме и не сбъднем мечтите си? Мързеливи сме, страх ни е или просто не искаме нещо достатъчно силно. Каквото и оправдание да имаме, в 99% от случаите то няма никаква почва и ние просто го използваме, за да се чувстваме малко по-добре. Не един и два пъти успешните хора са доказвали, че човек е голям колкото са големи и мечтите му. Важно е да станем и да запретнем ръкави.

Нека погледнем нещата от малко по-различен ъгъл. Какво са малките деца, бебетата. Те са мънички и сладки човечета, които малко или много не могат да се справят сами с нищо. Те са беззащитни и разчитат на нашата помощ. Май обаче не е точно така. Бебетата вероятно също си мечтаят за разни неща. Техните мечти са по-малки от нашите, например да излязат от бебешкото креватче и да се разходят, за да открият нещо ново и непознато.

Това, което ни различава от бебетата е, че ние не правим нищо, а те действат. Когато едно бебе поиска да изскочи от креватчето си, то в доста от случаите успява. Не защото е по-добро от другите бебета, а просто защото е поискало да усети външната среда по-силно, макар и това да доведе до неприятности.

Да, може креватчето да е много високо. Или пък завивките и възглавничката да му пречат да се измуши между елементите на креватчето. То обаче няма да се откажи и ще намери начин. То ще преодолее препятствията и предизвикателствата, които излизат срещу него и ще успее.

Истината е, че нещо няма да се сбъдне само, защото го искаме или, защото знаем, че заслужаваме да го получим. Да, всеки един от нас заслужава по-добър живот, но трябва да се пребори за него. Може би трябва да вземем пример от бебетата и да бъдем по-настъпателни. Така може и да сбъднем мечтите си, да излезем от комфортната зона и да се изправим срещу реалността. Просто, защото така трябва.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *