• 666

Какво не знаем за числото на Дявола?

666 е числото на Дявола или поне така сме свикнали да мислим. Зад това число се крият много тайни и мистерии, но според последните проучвания, всъщност 666 не е точното число, което олицетворява Сатаната.

Съвременните учени са на мнение, че когато са се правели преводи от древните писания е допусната грешка.

За първи път, дяволското число се споменава от Йоан Богослов, но по това време не е съществувала десетичната система на делене, а днес 666 се разбива на три шестици, което може би е грешно. Вярва се също така, че самото число означава определено име, тъй като в миналото вместо имена, понякога са използвали цифри.

По-ранните народи са смятали, че дяволското число е 616, а не 666 и че означава името Нерон. Азиатците са на мнение, че числото 6 носи късмет, а и по нашите географски ширини има такива вярвания. Друга интересна подробност е, че числата в рулетката, които са от 1 до 36, когато се сборуват се получава именно числото 666. Дали рулетката е дяволска игра, преценете сами, но най-вероятно 666 наистина отговаря на името Нерон.

Дявола

666 ли е числото на Дявола?

Ако се разгледат надписите с името му върху древни монети, но се вземе предвид тяхното числово значение, ще се получи, че общата им сума е равна на шестстотин шестдесет и шест.

Друга любопитна подробност е, че през не толкова далечната 1998-а година, група християни от Москва са поискали да се премахне автобуса с номер 666, тъй като той носел лош късмет. Комичното е, че номер 666 е заменен с 616, което всъщност е числото на Дявола. Това обаче не е притеснило религиозните руснаци, а може би те наистина не са знаели, че 666 е грешното число.

Вие как смятате, 666 или 616 е числото на Дявола?

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

One thought on “Какво не знаем за числото на Дявола?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *