• връзка

Какво място има ангажираността в една връзка?

връзкаТемата вълнува много повече представителките на нежния пол, но и доста от мъжете вече предпочитат сериозните връзки.

Когато двама са привлечени взаимно започват да изпитват страст един към друг, желание за физически контакт, и взаимно опознаване. Страстта възниква бързо и оказва силно влияние върху първоначалното ни впечатление към този, от когото сме привлечени. След това идва момента на близостта. Това е важен момент в отношенията между партньорите, в който започва развитие на чувствата. В началото близостта се изразява в общуване с другия човек и чрез обсъждане на вътрешните чувства и емоции.

Близостта между двама е съвместно прекарване на времето, споделяне на лични преживявания и емоции, грижи за другия, подкрепа, докосване и прегръщане. Ако партньорите са преминали през тези етапи, изпитват силни чувства на привързаност и времето, през което са заедно им е приятно, даже може да се каже, че те са влюбени.

Следващия етап е ангажираността. Той е съпътстван от мисли и чувства на обвързаност към любимия човек. Всяка връзка достига момента, в който ще се повдигне въпроса за ангажиментите на партньорите в нея и когато това стане много от двойките се разделят. Предимно мъжете са тези, които предпочитат неангажиращите връзки и са готови да прекратят отношенията, когато свободната връзка прерасне в ангажираща.

Какво е ангажираща връзка? Това е връзка, която прераства в постоянни партньорски отношения, и в която двама души могат да предявяват претенции един към друг. Връзка, в която е необходимо да се съобразяват с желанията и интересите на другия а не да правят каквото си искат и когато си искат, и по този начин взаимно да нараняват чувствата си. Връзка без ангажимент не е връзка, а някакво мимолетно, временно преживяване.

Много е важно ангажиментите да не станат прекалени, защото тогава вредят на любовните отношения и водят до нервно напрежение, и депресия. Прекалено взискателните хора разрушават любовта в партньора си в стремежа си да имат най – доброто. Затова е много важно в една любовна връзка партньорите да обсъдят всички детайли в отношенията си, за да я изживеят пълноценно и хармонично.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *