• сини очи

Какво казва цветът на очите

цветът на очитеСинеоките мъже винаги са се ползвали с цялото внимание на жените. Ето че науката този път даде зелена светлина на мъжете с кафяви очи, обявявайки ги за по-предани и надеждни.

240 души доброволци участваха в изследване, гласувайки за снимките на 40 мъже и 40 жени с кафяви очи. В резултат на допитването учените установиха, че сините очи може и да привличат вниманието, но кафявите са считани за по-честни и будещи доверие. Жените са споделили, че кафявите очи са по-топли и искрени.

Интересно е да отбележим каква е всъщност уловката на изследването. Учените заменили цвета на очите на хората от снимките и показали отново фотосите на участниците в изследването.

Новият анализ показва, че независимо от промяната в цвета на очите, оценителите са посочили като по-надеждни същите лица, които са били с кафяви очи в първия експеримент. Това от своя страна показва, че освен цветът на очите, има значение и формата на лицето, брадичката, носа. Оказва се, че мъжете с кафяви очи имат по-големи уста, широки брадички, големи носове и подчертани вежди, което ги прави по бебешки забавни и симпатични.

Като цяло черните очи са възприемани за магически, тайнствени и интуитивни. Притежателите им са потайни и чувствени хора, които често се доверяват на интуицията си.

Синеоките хора пък са енергични, рационални и директни. Притежателите на сини очи са силни и жизнени, привърженици на рационалното мислене.

Кафявите очи символизират креативност, простота, сила, издръжливост, плодовитост и енергичност. Притежателите им са силни и независими хора, които чувстват дълбока връзка с природата и земята.

Сивите очи са изтънчени, мистични и непостоянни. Те могат да посочат, че притежателят им е фин и чувствителен човек, който е отворен за мистичното и невидимото за тълпата.

Зеленият цвят е оживен и свеж, свързан с жизнената сила, растителност, подмладяване, младост и здраве. Зелените очи може да показват младежки и състрадателен характер с огромен творчески потенциал.

Пъстрите очи са вълнуваща комбинация от вътрешната сила и независимостта на кафявото, лечебните качества на зеленото, плавността и чувствителността на сивото и интензивната жизненост на синьото.

А вие с какъв цвят на очите сте?

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *