• мистерия

Какво всъщност се случва в Бермудският триъгълник?

Бермудският триъгълник е едно много мистериозно място, за което се носят стотици легенди и има хиляди предположения. Някои го наричат „Затворът на изгубените“, други „Зоната на здрача“, а трети пък – „Дяволският триъгълник“.

Всъщност историята на това странно място в морето започва официално на 05.12.1945 година, когато в 14:10 часа, уж опитни летци съобщават за проблем, докато изпълняват рутинен полет. Те подават сигнал по радио-станцията, че имат проблем със самолета и само няколко минути след това изчезват завинаги, без да оставят никакви доказателства. Твърди се, че при изчезването на Полет 19, времето е било много добро, мисията им е била рутинна, а видимостта е била прекрасна.

След този мистериозен случай, редица кораби и самолети започват да се губят на същото място, като това буди огромен интерес и всички учени по това време, започват да разследват Бермудският триъгълник. Според легендите там има намеса на извънземна сила, черна дупка, портал водещ към отвъдното и още купища безпочвени предположения. Някои дори предполагат, че вълните на това дяволско място, предизвикват инфразвук, който обърква сонари и радари и за това се случват произшествия.

Учените обаче са на мнение, че в Бермудският триъгълник не се случват повече произшествия, а просто на това място му се носи лоша слава и хората си въобразяват. Твърди се също така, че пилотите от Полет 19 не са били добре подготвени, каквито са били първоначалните мнения, а и времето никак не е било добро за полети.

Бермудския триъгълник

Местонахождението на Бермудския триъгълник

Най-логичното обяснение като че ли остава, че в този район на морето, бурите изникват буквално за секунди и е изключително трудно те да бъдат предвидени, което може би е причината за всички неприятни случки. Другата подробност е, че в Бермудският триъгълник, морето е дълбоко цели 9 000 метра, което прави откриването на каквито и да е останки – невъзможно.

Е, все пак не всичко казано от учени и изследователи е истината и само истината, като е факт, че колкото и да ни убеждават в противното, Бермудският триъгълник си остава едно загадъчно място, което крие много опасности.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *