• съкровища

Какви съкровища крие Земята?

Нашата планета е едно невероятно място, което крие много чудеса и много природни богатства. Въпреки че човечеството всеки ден изчерпва огромни количества от тези природни ресурси, все още Земята ни предлага множество възможности и съкровища.

Твърди се, че общата стойност на неоткритите съкровища в световен мащаб е 900 млрд. долара, като в тази сума попадат и легендарни и митични съкровища, за които не е ясно дали съществуват.

Такива са например съкровищата на инките, за които се предполага, че се намират някъде из планините на Перу. Множество ентусиасти и изследователи са се опитвали да открият въпросното съкровище, но така или иначе до сега никой не е успял, тъй като Андите са едно много красиво, но и много коварно място, изпълнено със стотици бездънни пещери и стръмни склонове.

За съкровището на инките има множество легенди, като се твърди, че близо до градчето Кенаб, намиращо се до белите пещери има скрит каньон, който прелива от злато. Само това злато се оценява на 10 млрд. долара, но 5 века никой не може да го открие, така че не е ясно дали изобщо съществува.

Съкровището на тамплиерите също е много апетитна хапка, като за него има сведения, че се намира в близост до френската столица – Париж. Другото легендарно съкровище е това, на великият владетел Чингиз Хан, чиято империя се е разпростирала на почти цялата Земя. Смята се, че неговото съкровище е скрито някъде в Монголия, но самият владетел е заръчал на гроба му да няма никакви знаци, които да издават, че там лежи Чингиз Хан.

Перу

Някъде тук е съкровището на инките

За да се маскира гроба на великият владетел са били пуснати стотици коне, които да отъпчат земята, а всички свидетели на погребението са били екзекутирани. В Русия пък се твърди, че съществува огромна диамантена мина, в която има повече скъпоценни камъни от всички, които някога сме виждали или чували.

Разбира се, това е само малка част от съкровищата скрити по Земята, но ако в действителност има толкова много потайни ценности, то сумата от 900 млрд. долара може би е много по-голяма, но пък може и да е много по-малка, тъй като никой не знае къде всъщност са скрити съкровищата.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *