• Пирамида

Имат ли лечебна сила пирамидите?

Пирамидите будят изключително голям интерес вече хиляди години, като и до този момент никой не може да каже как точно е възникнала идеята за тяхното създаване и как точно са построени. Около тези величествени постройки има много тайни и загадки, като дори се твърди, че те имат лечебни свойства.

Смята се, че от съвременната история, първи за тези лечебни сили е разбрал Наполеон Бонапарт.

Френският император е прекарал една нощ в погребална камера на Хеопсовата пирамида, но никога не е разказал какво е преживял или почуствал. Той е отишъл в Египет със своята голяма армия, но е имал и честта да разполага с над 500 учени, които са били специализирани в най-различни сфери и са имали за цел да изучат подробно пирамидите.

Тези учени доказали, че във вътрешността на пирамидите наистина се случва нещо свръхестествено, като най-много енергия се генерира точно под самият връх на пирамидата. Изследователите са установили, че под пирамидите, всички растения се развиват много по-бързо и по-добре, от което и да е останало място. Те са намерили пшеничени зърна, които не само че не са били изсъхнали, ами са били покълнали. Това се дължи на необясними биохимични процеси, които и съвременните учени искат да установят, но все още няма обоснователни доказателства за магическата сила на пирамидите.

Пирамида

Структурата на пирамидата

Според някои учени, тези паранормални явления се дължат на концентриране на извънземна енергия, като дори някои лечители използват специално фолио, за да съберат тази енергия. Те поставяли фолиото в самият център на пирамидата и на следващия ден то се използва като лепенка за лечение на най-различни болести, включително и депресия.

Твърди се също така, че ако седнете точно под върха на пирамидата, само след 5-10 минути ще усетите боцкане по върха на пръстите, което се дължи именно на огромната енергия. Дали обаче това наистина е така или е плод на човешкото подсъзнание, за момента само можем да гадаем.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *