• Вампир

Измислени ли са вампирите?

Всички сме гледали купища филми за вампири и какви ли не подобни кръвопийци, но дали наистина тези същества са обитавали Земята или са просто легенда? На този въпрос може би няма точен отговор, но е факт, че в миналото е имало ритуални убийства, за които се предполага, че става въпрос за вампири.

Всъщност, самата дума вампир е с Балкански корени, като най-често се свързва с Румъния, но и с България. Според Дебора Хайд, за вампирите има 2 теории, които произлизат от Източна и Западна Европа. В Източна, вампирите са описвани като ужасни създания, които са грозни и злобни, и най-често са възкръснали мъртъвци. В Западна Европа пък се смята, че вампирите са чаровни, обаятелни и много хитри.

Според Хайд, която изучава митологията около вампирите вече 20 години, тези създания не са съществували и не съществуват. Тя е категорична, че хората са приели мита за вампирите, също както и този за вещиците, като това става подсъзнателно, тъй като хората имат нужда да вярват в нещо свръхестествено.

В същото време обаче, по нашето черноморие бяха открити няколко трупа със забити колове в тялото, за които се смята, че са родственици на великият граф Дракула. Това е най-добре познатото име, когато става въпрос за вампири, но дали наистина Дракула е бил кръвопиец или просто ексцентричен аристократ?

В днешно време обаче има така наречените енергийни вампири, които имат нужда от енергията на околните. Подобни хора изглеждат съвсем нормално и не могат да бъдат различени, а и хората не разбират че са станали донори на подобен вид вампири.

Вампир

Вампирите са просто мит?

Сигурно ви се е случвало да се приберете много изморени, с главоболие и липса на желание за каквото и да е. Ако подобно нещо ви се е случвало, то трябва да знаете, че сте били жертва на енергийни вампири. Тези енергопиявици са много трудни за разпознаване и реално дори може да не знаете за тях.

Дали вампирите са реалност не можем да кажем, но със сигурност има нещо свръхестествено в нашият свят, което рано или късно ще излезе на показ, а какви ще са последствията, само можем да гадаем.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *