• бившия

Защо не трябва да бъдем приятели с бившия?

бившия„Нека си останем приятели!“ – това е един от най-лесните начини да сложите край на връзката си, тъй като смятате, че ще облекчите болката на вече бившето си другарче. Но трябва ли да бъдете приятели с бившия?

1. Това е мъчение!
Отсега нататък ще се наложи да излизате само като приятели, което ще е конфузно и за двете страни. Той ще направи нещо, което ще предизвика усмивката ти. Така, без да се усетите, ще го целунете и ще възобновите връзката си. Ако това е целта, няма лошо! В случай че наистина не сте щастливи в тази връзка, отлагането на края е пълна загуба на време.

2. Фалшива надежда
Признайте си, че умишлено му давате фалшиви надежди, защото не искате да затваряте тази врата. Дали просто не се страхувате, че ще съжалявате след време, защото няма да намерите по-подходящ?!

3. Не можете да върнете миналото
Ако вече сте били интимни, трудно ще свикнете с новото положение. В момент на слабост ще започнете да си спомняте отминалите моменти (само положителните, разбира се). Той може вече да има друга приятелка. Защо ви е да ревнувате?

4. Не е честно да не му позволявате да бъде с друга
Има конфликт на интереси в новите ви „приятелски“ отношения, ако не искате бившият ти да започне връзка с друга. Тук е уловката: истинските приятели желаят само щастието на другарчето си.

5. Притеснявате се да говорите за новите си връзки
Ако се притеснявате да споделяте за личния си живот, тогава какви приятели сте? Усетите ли, че се спирате да си излеете душата, означава, че все още го смятате за нещо повече от приятел.

6. Искате ли да отидете на сватбата му?
Ако отговорът на този въпрос е не, тогава има за какво да мислите. Добрите приятели не биха пропуснали нещо подобно, нали?

7. Това е неудобно и за вашите общи приятели
Общите ви приятели и без това свикват трудно с раздялата ви. Как ще им обясните, че нямате връзка, ако се появявате редовно заедно?

8. Смесените сигнали

Има твърде много закачки, галени имена, шеги и спомени, за да започнете на чисто толкова бързо. По-вероятно е да започнете да си пращате смесени сигнали. Дали пък той не го прави нарочно, за да ви обърка?

9. Бихте ли искали да излизате с бившия през цялото време?
Шансовете за намиране на истинската любов са малки. Ако все още излизате с бившия ти, как тогава ще срещнете нова любов? Кое момче ще ви обърне внимание, ако ви смята за обвързани?

10. Това не е здравословно.
Раздялата ви е разбила сърцето. Защо не инвестирате време и енергия в хората, които ви правят щастливи, а не в тези, които са ви наранили дълбоко? Ако сте скъсали заради предателство, защо избрахте да споделяте времето си с този човек?

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *