• делфини

Животните и техните приложения в медицината

Сигурно знаете, че няма нищо по-полезно от това, което идва от природата, като хората от хиляди години използват нетрадиционни методи за лечения. В днешно време медицината е доста напреднала и се разчита предимно на технологиите, но в миналото хората са ползвали животните за лечения, като звучи малко гнусно, но някои смятат, че да се пие кравешка урина е полезно, да се ползват овчи черва за зашиването на рани е нормално и други подобни екстремни методи за лечения. Тук ще ви представим няколко интересни животни, които имат приложение дори в съвременната медицина.

1. Риби – те се използват за лечение на псориазис и въпреки че в някой страни е забранено, то е много ефективно. Рибките доктори (Garra rufa obtusas) обичат да похапват мъртва кожа, като хубавата новина е, че не засягат живата. Те са нещо като пираните, но много по-безопасни. Нужно е само да се потопите във вода със рибки и те послушно и безболезнено ще ви отърват от мъртвата кожа.

2. Змии – масажът със змии е доста неприятен за някои хора, но пък се ползва от много години. Студенокръвните влечуги са перфектните масажьори, но ако искате подобен масаж, задължително трябва да отидете при специалисти, каквито има в Израел. Отделете си 70 долара и ще почувствате как змиите могат да масажират, но естествено под строг контрол.

3. Делфини – тези риби са едни от най-разумните и дружелюбни, като все още се използват за лечение на тежки психически заболявания. Делфините са много чувствителни и усещат емоции, които хората не могат да уловят, като са много добри приятели на деца с аутизъм или говорни дефекти.

животните

Кучетата ще ви предупредят за диабета

4. Пиявици – пиявиците не са сред най-приятните животинки, но със сигурност са много полезни. Дори в днешно време те се използват при някои операции, като например при пришиване на пръст, пиявиците възстановяват кръвообращението, като изпускат специални химикали. Този процес не е много приятен, но пък е много ефективен.

5. Кучето е най-добрият приятел на човека, но то не е просто дружка, която да галите и разхождате, а може и много да ви помогне ако имате диабет. Сигурно не знаете, но някои породи кучета усещат когато човек страда от диабет и при специално обучение те могат да следят кръвната ви захар и да ви предупреждават ако нивото е прекалено ниско или високо. Обученото куче винаги ще бъде до вас или децата ви и ако има проблем ще ви алармира веднага.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *