• гладка кожа

Ето как да се преборите с напуканата кожа!

В последно време все повече хора се опитват да живеят здравословно и да се хранят здравословно, което е много хубаво. Ерата на модерните технологии и лукса ни принудиха да забравим връзката с природата и да свикнем с полуфабрикатите, които се продават навсякъде или ГМО-храните, които са изключително вредни за организма ни.

Именно лошият хранителен режим и замърсената среда, в която живеем са главните виновници за проблемите с кожата, особено при дамите. Цигареният дим, тежките гримове, некачествените кремове – всичко това е една много голяма предпоставка за съсипване на кожата ви, така че е добре да вземете мерки, преди да е станало твърде късно.

Добрата новина е, че природата все още не ни е изоставила, въпреки че ние й обръщаме гръб. Колкото повече натурални продукти ползвате, толкова по-малко се излагате на риск и дори всички експерти и учени да ви обясняват, че скъпата козметика е качествена и безвредна, то не им вярвайте, защото нищо не може да замени силата на природата.

Едно от най-полезните неща, които са известни още отпреди хиляди години е зехтина, който днес присъства на все повече трапези, но освен вкусовите си качества, той може да се използва и като козметика. Зехтинът съдържа много антиоксиданти, а студено-пресованият зехтин пък е много богат на витамини А и Е, които могат да направят кожата ви като на бебе.

Зехтин

Зехтин за гладка кожа

Любопитна подробност е, че зехтина не омазнява кожата, а само я подхранва. Намажете лицето си със студено-пресован зехтин и ще видите как излишната мазнина остава над кожата, като това е едно чудесно качество, тъй като никога няма да увредите кожата си, а само ще я направите много по-нежна. Именно зехтина стои зад красотата на древната египетска кралица Клеопатра, която е била изключително красива и с кожа като коприна.

Със зехтин можете да третирате и напуканата кожа на петите или лактите, като ефекта е почти мигновен и само след няколко намазвания, ще усетите как кожата ви става по-мека. Опитайте и ще останете впечатлени!

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *