• Десетте божи заповеди

Евреите са открили Америка преди Колумб?

Предполага се, че Христофор Колумб е откривателя на Америка, но преди известно време се появи предпоставка, да не вярваме много на тази теория. В малкият град Лос Лунас, намиращ се в щата Ню Мексико, учените се натъкнаха на огромна каменна плоча, на която има изписани йероглифи на древноеврейски език.

Специалистите са на мнение, че това са десетте божи заповеди и се смята, че този камък е открит още през 1850-а година. Самият камък е открит официално през 1933-а година от проф. Франк Хибен, но водачът, който е завел професора до плочата твърди, че знае за това от много години. Сигурно веднага ще си помислите, че тази плоча просто е пренесена там от Израел, но това е почти невъзможно, тъй като тя тежи цели 80 тона.

Факт е обаче, че според последните анализи, надписите не са изписани правилно и има правописни грешки, но това не може да бъде определено с точност, тъй като древният еврейски език се различава от съвременния. Също така, на плочата е открит знака Тетраграматон, който всъщност доказва автентичността й. Може би това наистина са десетте божи заповеди, но просто учените не искат да го признаят, тъй като цялата история на „великата“ Америка ще отиде на вятъра.

Ако тези твърдения се окажат верни, то това би означавало, че евреите са открили Америка още преди хиляди години. Самият надпис е идентичен с този от надписа, намиращ се в Тел Дан, който е изографисан преди повече от 3000 години. Това откритие си е направо шокиращо и може да се окаже, че американците са си преписали чужди заслуги.

Колумб

Десетте божи заповеди

Съмненията за историята на щатите се затвърждават и от факта, че и в други части на Америка са открити подобни писания върху камъни. В Тенеси и района на Мисисипи, също са открити подобни „творения“, така че не трябва да вярваме на всичко, което пише в учебниците и може би историята е много по-различна от тази, която всъщност ни се предлага.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *