• Бръчки

Доказано! Повече захар = повече бръчки!

Борба с бръчките

Преборете се с бръчките чрез плодове

Проблемите с кожата и по-точно с бръчките са една от най-обсъжданите теми, като редица дерматолози се опитват да открият причината за промяната на кожата с възрастта. Не е тайна, че борбата с бръчките за дамите е изключително важна и именно за това, те се подлагат на всякакви скъпо струващи пластични операции, a също така инвестират доста финансови средства за кремове и други мазила.

Така или иначе обаче, подмладяването може да ви коства огромни усилия и пари, но едно ново британско проучване донякъде дава отговор на въпроса „защо се получават бръчки“. Оказва се, че над 80% от дамите, които се подлагат на скъпи операции за подмладяване имат склонност да похапват сладки неща, което според Браян Стийн е изключително вредно.

Стийн е сред най-добрите дерматолози на Острова и според него, захарта е голям враг на нашата кожа. Той твърди, че захарта е дори по-опасна от честото излагане на слънце и именно тук се крие ключа за загадката.

Браян винаги разпитвал своите пациенти за начинът им на хранене, на какви лакомства наблягат и на база тези резултати той установява, че неправилният хранителен режим, комбиниран с консумацията на предимно захарни изделия, довеждат до по-бързото набръчкване на кожата.

Разбира се, това не е първият дерматолог, който твърди че ние сме това което ядем, като тази теория все повече започва да се доказва. Специалистите се опитват да изследват процеса на взаимодействие между организъм и храна, но това не е никак лесна задача и отнема много години, за да се стигне до конкретни резултати.

Повечето дерматолози, категорично застават зад твърдението, че ако искаме да имаме малко бръчки, то трябва да се стремим да употребяваме колкото се може по-малко захар. Преждевременното застаряване е процес, който до голяма степен се обуславя от така нареченото „гликиране на протеини“, в резултат на високо съдържание на захари в организма. Експертите съветват, ако искаме да имаме здрава и красива кожа, да ядем повече плодове и зеленчуци и по-малки захари.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *