• бъдещата мама

Да изберем подарък за бъдещата мама

Зимата настъпи в своите владения и у нас. Тя ни донесе не само студ и виелици, но и дългоочакваните празнични дни. Както и в детството, с трепет очакваме настъпването на Новата година, все пак на всички нас ни се иска отново да почувстваме свежия мирис на хвойнови дръвчета, аромата на шоколад и мандарини, приятното полюшване на играчки и герлянди върху елхата, както и да се съберем всички роднини на едно място и под празничния звън на бокалите да си намислим съкровени желания.

В края на годината сме и е време да обърнем сериозно внимание на подаръците и по-специално – какъв подарък ще е подходящ за една бъдеща мама. За това ще говорим в следващите редове.

Да изберем подарък за бъдещата мама.

За да зарадваме с подарък своята бременна приятелка или сестра е необходимо преди всичко да си спомните, какво вие сте мечтали да имате, когато сте били в такъв период. Ако все пак още планирате да станете мама, мисловно се поставете на нейното място. И така, да помислим:
’’ Какво ли би й се искало?’’ Хм..Може би нещо, свързано с нейните хобита, бременността или бебето. Но тук има един огромен ’’подводен камък’’ и въпреки, че живеем в 21 век, много жени при бременност са доста суеверни, съвсем като в древните времена. Поради тази причина, така необходимите аксесоари за едно бебе като количка, креватче, дрешки не е препоръчително да се подаряват.
Като цяло, новогодишните подаръци за една бъдеща мама могат да се разделят в няколко г рупи:

Специална козметика

Тук се отнасят всякакви кремове и спрейове за разтягане, хипоалергични гелове за душ и увлажняващи лосиони за тяло, качествен сапун, крем за ръце и крака, лечебни шампоани и маски за коса. Повярвайте, всичко това е нужно на бременните, туй като жените в този период са особено чуствителни към външния си вид. По-скоро, няма да ви се наложи да правите каквато и да е хореография на своя подарък, достатъчно е да се допитате до специалист в специализираните магазини за помощ.

Подаръци ’’за душата’’

Спомнете си по какво се увлича вашата бременна приятелка. Може би, тя обича да шие или рисува? А вероятно й харесва да се занимава с квилинг, бродерия или плетене. В такъв случай, хубав подарък би станал нещо, свързано с нейното хоби: комплект за шиене или гоблени, четки за рисуване или моливи. Но обърнете внимание на един момент – ако подарявате някакви художествени принадлежности, то избирайте такива, които нямат рязък химически мирис: изпарение на ацетон, разтворител и подобни вещества, които биха навредили и на мамата и на бебето.

Подаръци за дома

Изборът на подаръци за дома е доста богат. Доста оригинално може да бъде бельото за постеля, специална възглавница за бременни, лек свободен халат, а защо не и гумена постелка за ваната, които са доста ценени при такива случая. Ако бъдещата мама се увлича по ’’фън-шуй’’ , подарете й няколко амулета или статуетки, символизиращи здраве, щастие и семейно изобилие.

Музика, книги, журнали

Книгата е винаги добър подарък. Това може да бъде илюстрована енциклопедия за бременност, грижата за бебето или пъстрва енциклопедия за модата, която да подканва към добро настроение и задраво самочувствие. А защо не и някоя книга за любимия й сериал. Хував вариант е да се подари абонамент за някой любим журнал.

Билети за мероприятия

Ако бъдещата мама няма особени проблеми със здравето и нейната бременност протича достатъчно леко, не е за подценяване идеята да й се подарят редица положителни емоционални изживявания, а това ще бъде полезно и на двамата с бебето. Визита в театър, кино, музей, художествена галерия, фотографска изложба, зоопарк, концерт, дори спортно мероприятие. Главното е това да й се понрави и да й принесе радост.

Битова техника

Като подарък може да се вземе блендер, сокоизтисквачка, електронен кантар. Но може би, най-практичния подарък би бил електронния фонограф, способен да долови и запише ударите на сърцето на бебето, а дори и негоите оригвания. Всяка от тези продукти ще са особенно полезни на бъдещата мама, с които ще се облегчи значително бременноста на всяка жена, дори и след появата на бебето.

Фотосесия

Навярно, един от най-добрите подаръци, които можете да направите е една фотосесия, скоято да запечатате завинаги този мигове. Разбира се, това ще е подходящо, ако бременността протича леко и без усложнения.
Но който и подарък да изберете, главното е, че ще е поднесен от сърце. Пожелайте на бременната си приятелка или сестра здраве, домашна топлина и семейно благополучие. И нека този празник да бъде помнен дълго и да бъде щастлив и радостен. Все пак, бъдещата мама няма нужда да чака някакво чудо да се случи, защото тя вече го носи в себе си до сърцето.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *