• плодова диета

Вредни или полезни са плодовите диети?

плодова диетаНамалете плодовете в диетата, тъй като те са противопоказни за нея! Изобщо без тях! И въобще по никакъв начин! Да, но всъщност се оказва, че макар плодовете да съдържат въглехидрати и калории, има някои от тях, които могат да бъдат ваш добър помощник в отслабването. А и те са един важен източник на витамини и минерали, необходими за вашия организъм щом стане въпрос за диета и намаляване на теглото. В този материал ще разгледаме някои от тях:

Цитрусите

Това са едни от най-добрите помощници, които може да използвате при изгарянето на мазнините. За намаляване на теглото е най-подходящо да се консумира грейпфрут и сок от лимон. Портокалите и мандарините, също са в тази група, макар и да съдържат повече захар.

Кайсия

Този плод е с ниско съдържание на калории и съдържа минимално количество захар. При съчетание с диетата ви, кайсиите ще спомогнат за по-добрата и скоростна обмяна на веществата.

Ябълки

Редовната консумация на ябълки, също може да ви помогне при борбата с излишните килограми. Това е така, тъй като те съдържат пектин, който забавя абсорбацията на захарта в организма. Те също така спомагат за ускоряване на метаболизма.

Круши

Те са с високо съдържание на фибри (6гр. в средно голяма круша) и при тяхната консумация за дълго се запазва усещането за ситост. Това е доста важно, щом се цели понижаване на теглото.

Ягоди

Те съдържат около 40 калории на 100 грама и са богати на витамини и минерали. Съдържащите се в тях захари (фруктоза и глюкоза) се разлагат много бързо в организма и не причиняват затлъстяване.  Друг доказан ефект при употребата на ягоди, е това че спомагат за пречистване на организма, изгаряне на мазнините, като подобряват функциите на тялото при обмяната на веществата.

Смокини

Е, това не може да се нарече диета, но хапването на смокини може да намали значително чувството на глад. Така че, дори да подмените някое основно хранене с този плод, то със сигурност само ще спечелите най-вече заради неговите семена, които спомагат за подобряване на храносмилането. Това също така ще ви отърве от запек. Смокините са много полезни, тъй като те са богати на витамини C, PР и такива от групата B, а също така и на пектин, калий, калций, магнезий и др. Подходящи са при диета и заради богатото съдържание на желязо, фосфор и манган.

Ананас

Това е един от най-известните и популярни плодове, използвани за намаляване на теглото. Ананасът съдържа ензима бромелаин, който спомага усвояването на белтъчините от организма и подобрява храносмилането. Това е една от основните причини този плод да бъде предпочитан от активно спортуващите. Също така ананасът е богат на витамини от група В, витамин А и С.

Киви

Консумацията на киви подобрява храносмилането и ни помага при борбата с излишните килограми. В същото време плодът е много богат на витамини и най-вече на витамин С.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *