• целулит

Борба с целулита

Целулитът е доста често срещан проблем при жените в последно време. Трябва обаче да знаете, че борбата с него ще изисква много търпение и жертви от ваша страна. Много често по телевизионни реклами сме виждали „революционни” или „магически” продукти премахващи целулита, към които се хвърляме като към спасителен пояс. Борбата с този проблем няма да мине обаче с ползването само на магическите серуми от рекламите. Най-добро решение на проблема ви е този серум да бъде съчетан с антицелулитен масаж направен от специалист, които компетентно да подходи към решаването на проблема. Имайте в предвид, че масажа не е особено безболезнен, но всички сме чували крилатата фраза – „Красотата е болка!”.

За едно добре изглеждащо тяло ще ви трябват доста воля, компромиси и пот. За това към масажа и козметичните продукти няма да е зле да добавите и някакви физически упражнения. Започнете да тренирате или във фитнес залата до вас, или се запишете на танци, или започнете някакво физическо занимание от което да изпитвате удоволствие самите вие. Физическото натоварване ще намали теглото ще подсили тонуса ви и ще допринесе към борбата с нежелания целулит.

Към всичко това много добре би ви се отразила и една диета, която да контролира теглото ви или да намали излишните вещества в организма ви, които също могат да бъдат прецедент за появата на целулита.

За всичко това е препоръчително да се обръщате към професионалисти и да не предприемате рисковани действие, понеже всички сме наясно какъв ефект могат да имат върху тялото ви неправилните и диети и лечения на целулита. Процесът ще отнеме не малко време и много усилия, но не забравяйте, че мечтаното тяло няма как да го получите безвъзмездно. В някои от по-тежките случаи бих ви съветваме и да внимавате и в избора на дрехите си понеже не винаги могат да прикрият пораженията по кожата ви. Често бучките са достатъчно големи за да се видят през дрехите, придружени от оцветяване по кожата в червено и синьо. В този етап на развитие от целулита ще се отървете много трудно. Главното, обаче, което ви трябва е постоянство.

Ако сте постоянни в полагането на грижите и изпълняването на тези съвети и вие също ще се преборите с него. Важно е да не забравяте заветната цел – перфектното тяло и да сте на ясно с това, че което не ни убива ни прави по-силни.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *