Google – съвременен комуникационен канал за бизнеса Ви

Замисляли ли сте се колко често използвате Google за да търсите информация в мрежата? Аз лично наскоро се замислих и установих, че използвам търсачката постоянно. Тя осигурява много лесен и достъпен начин да се информираме за най-различни въпроси и проблеми, които ни интересуват. Търсейки в търсачката, сигурно сте се питали какви са тези допълнителни линкове, които излизат отделно от десетте естествени резултата. Това e Google реклама. Интернет платформата, въведена от търсачката, дава привилегията да рекламирате бизнеса си в нея. Платформата е Google AdWords – реклама на клик. Наименованието й произтича от най-голямото й предимство, което се корени в основата й. Говорим за заплащането. Нововъведението на Google е така проектирано и програмирано, че Вие ще заплащате за рекламата си в търсачката, когато потенциалният Ви клиент е кликнал на обявата.

Когато клиентът кликне върху обявата, той автоматично ще бъде пренасочен към уеб сайта Ви. Ето защо Вашият уеб сайт има важна роля в цялата рекламна кампания. Желателно е той да е с привлекателен уеб дизайн, да  представя интересна информация за потребителите, защото това ще ги задържи при Вас. Обърнете внимание на тези неща и ако сайтът Ви не е поддържан и актуализиран дълго време, вземете мерки.

Съществуват различни начини да направите своята интернет реклама. Проучвания показват, че по отношение на ефективността Google AdWords има много добри показатели. Друго основно предимство на платформата е нейната насоченост точно към конкретни потребители, формиращи целевата Ви група. Google осъществява последното чрез използването на два основни компонента – ключови думи и настройка за място. Чрез ключовите думи се осъществява насочване на рекламата към потребители, търсещи продуктите предлагани от Вас. Тяхното правилно определяне е в основата на кампанията Ви, защото клиентът ще види рекламата, ако въведе ключова дума, съответстваща на определените от Вас. Вторият компонент е настройка за място. Чрез нея можете да определите къде да се показва рекламата. Тези два компонента взети заедно правят рекламата ясно таргетирана.

Рекламната агенция, с която работите има пълен достъп до статистиката за кампанията. Тя е длъжна да Ви представи тази информация при предварително определени условия. Ако получените резултатите от рекламната кампания не Ви удовлетворяват, то можете да реагирате и да промените някои от условията – корекция на бюджет, промяна на ключови думи и всичко друго, което е платформата позволява.

Рекламата в Google може да увеличи трафика към сайта, продажбите   могат да генерират ръст, който не сте имали досега и то с добра възвръщаемост на инвестицията.

Сподели статията

За Автора: webmotionseo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *