• Връзка

5 лесни съвета, с които да подобрите връзката си

Здрава Връзка

Запазете връзката си с нашите съвети

Всички знаем, че отношенията между двама човека, особено когато става въпрос за такива в дългосрочен план, са изпълнени с трудности и премеждия. Независимо колко време сте заедно или до каква степен сте отдадени един на друг, винаги вашите отношения могат да бъдат изложени на различни опасности, които да ги провалят. В следващите редове ще намерите 5 лесни стъпки за това, какво трябва да направите ако нещо се случи:

1. Не очаквайте от вашата половинка да бъде идентична с вас

Колко прекрасно би било, ако всички можехме да се разбираме, мислехме еднакво и желаехме едни и същи неща. Ала това за съжаление е само мит. Истината е, че хората са индивидуални и именно това ги прави интересни за нас. Доказано е, че в началото, когато все още връзката е млада, именно тази индивидуалност у човека насреща, го прави интересен за нас. Защо тогава целим с времето да го превърнем в себе си?! Оценявайте индивидуалността му, така ще можете да се наслаждавате пълноценно на всяка секунда, прекарана с половинката.

2. Пазаруването е досадно за мъжкия пол

По принцип, мъжете не са особено запалени по пазаруването. Дългите часове прекарани пред витрината на някой магазин е по-вероятно да ги изнервят, отколкото да ги накарат да се наслаждават на пазаруването, както се случва при дамите. Затова ви съветваме – приемете, че те просто не обичат да пазаруват и не ги подлагайте на това истезание.

3. Не задавайте досадни въпроси за външния си вид

Избягвайте досадните въпроси тип: „Тези дънки правят ли ме дебела?“ или „Много ли ужасно ми седи тази рокля?“. По-скоро се опитайте да изградите независимо мнение за това кои дрехи са най-подходящи за вашето тяло. Да попитате половинката си за тези неща е като масло в огъня. Това е така, тъй като мъжете не знаят какво да отговорят. Ако е искрен с вас ще каже, че изглеждате невероятно. А ако посмее да отговори, че не изглеждате привлекателни, тогава Бог да му е на помощ!

4. Приемете, че различните полове, виждат нещата по съвсем различен начин

Колкото и в съвремието различни статии и медии да се опитат да набият в главите ни това, че половете са равни, приемете че домакинската работа не е един от приоритетите на мъжете. Ако това умение не е заложено в кръвта на вашата половинка, то със сигурност ще е по-лесно да убедите стената, че наистина имате нужда от помощ, отколкото него. А ако вие сте разхвърляната личност, то помислете дали няма да е по-добре от време на време да се сблъсквате с някоя и друга отговорност. Измиването на чиниите, подреждането на инструментите в гаража и изхвърлянето на боклука също са помощ, нали?

5. Жените са от Венера, мъжете от Марс, живеем на Земята, но какво от това?!

Ако трябва да бъдем честни, доста пъти ни се е случвало тайно да смятаме, че най-близкият ни човек трябва да се досети, че ние имаме нужда от него. Но нека да бъдем честни – никой не чете мисли, още повече че няма как да знае какво ни се иска на нас. Затова спестете главоболията си и просто кажете директно от какво имате нужда. И забравете отмъщенията, които ще създадат допълнителни нерви и на двама ви. Един кратък разговор или отправена молба с пърхане на мигли, биха могли да накарат и най-трудния характер да стане добро котенце.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *