• Дубай

4 фестивала в Дубай, които всеки трябва да посети!

Дубай

Какво да видим в Дубай

Дубай е чудесно място с перфектна смесица от различни култури. Тук може да срещнете организирането на доста фестивали, които обслужват различните общности. Ако сте турист или човек, който иска да види нещо различно, то Дубай трябва да е една от най-желаните ви дестинации. Фестивалите, които ще ви представим са доста интересни. Посетете ги, за да разгледате различните лица на Дубай.

1. Международния Джаз Фестивал в Дубай! Определено думите джаз и Дубай не стоят добре в едно изречение, поне не и за хората, които не са посещавали това място. Тук се събират адски много музиканти от различни кътчета на света. Този фестивал само по себе си е интересен не само за любителите на джаз музика. Фестивалът трае една седмица и се провежда всяка година. Има адски много концерти, които трудно бихте видели на друго място.

2. Фестивал на пазаруването в Дубай! Не случайно това място е познато като раят на пазаруването по света. Там може да си купите всичко, стига да разполагате с нужните пари. Всяка година през януари започва фестивал на пазаруването, който привлича хора от цял свят с множеството си оферти. Всеки магазин, който е в града, участва, а времето на провеждане на фестивала е един месец. Провеждат се концерти, програми за забава на децата, изстрелват се много фойерверки и прочие.

3. Рамадан! Нека не забравяме, че повечето от живущите в Дубай са мюсюлмани, които живеят по каноните на Исляма. Не е изненада, че един от най-големите фестивали за Рамадан е тук. Хората очакват това събитие с нетърпение. Този фестивал също трае цял месец. По време на този месец мюсюлманите, както и всякакви други хора, се наслаждават на страхотна храна и други удоволствия от изгрев до залез. След залеза мюсюлманите се събират на малки семейни сбирки, за да почетат празника. В края на месеца, под лунна светлина, фестивала свърша с големи партита и много пиршества. Всички посетители трябва да уважат този фестивал, независимо дали са мюсюлмани или не, тъй като е един от най-големите празници там.

4. Дубай провежда Световно Първенство! Хората, които живеят в Дубай са известни с любовта си към конете. Въобще не е изненада, че конния спорт е много почитан тук. Световното първенство се провежда в чест на тази страст на хората, които обичат да яздят коне, да ги гледат как се състезават – за тях това е един празник. Това Световно Първенство се провежда всяка година. Голямата награда е от цели 10 милиона долара. Това не е само спортно състезание, на което се събират най-добрите треньори, жокей и коне, но и място, което се превръща в голям социален кръг.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *