• Съвети за отслабване

4 съвета за сваляне на килограми!

килограми

Съвети за отслабване

Всеки има желание да смъкне някое килце. Независимо дали става на въпрос за лятото, след празниците или просто ей така, понякога се налага това да стане възможно най-бързо. Да, налични са доста хранителни режими и тренировъчни планове и подобни уроци, но понякога се надяваме и на някоя друга хитринка, която да стопи някой друг килограм вместо нас. Ето няколко съвета, които идеално ще се впишат във вашия диетичен режим.

1. Оставете хляба за последно. В борбата с мазнините е много важно да ограничите приема на въглехидрати, но това може да не е толкова важно като времето, в което ги приемате. През 2011 година се провежда проучване измежду 100 човека с наднормено тегло. Те се хранели в режим със съотношение на нутриентите 20% протеин, 30% мазнини и 50% въглехидрати. Група 1 разпределила въглехидратите през целия ден, докато група 2 ги оставила за вечерята. Шест месеца по-късно група 2 докладва, че се чувства по-сита през деня. Съответно е загубила и повече тегло, телесни мазнини и обиколка на талията.

2. Не прекалявайте с желязото. Колко и да се бъхтите и пъхтите във фитнеса е ясно, че трябва да спазвате отрицателен калориен баланс, за да свалите няколко килограма. Разбира се обаче и, че тренировките имат и доста предимства. Те подпомагат менталното здраве и здравето на сърцето, но и колко повече мускулна маса имате, толкова повече калории ще има нужда тялото Ви, за да я задържи, което ще рече, че има компенсация на наднорменото тегло. Няколко тренировки в седмицата и ще се почувствате по-леки.

3. Спете на студено! Хладната спалня може да подобри съня Ви и метаболизма ви. Проучвания доказват, че заедно с ръста на хората с наднормено тегло се покачва и температурата, която поддържаме в домовете си. Когато има постоянна температура обаче, и когато тя е в комфортната ни зона, то тялото не използва запасите от енергия, за да регулира температурата от вътре. Ако спите на хладно, ще накарате тялото си да изгори повече калории, за да се затопли, и то с часове.

4. Пийни си едно винце! През 2010 се появиха данни от проучване, което е следяло 19 хиляди жени в продължение на 13 години. То открило, че тези които са пийвали по 1-2 питиета на ден са били по-слаби от хората, които не употребяват алкохол или го правят в количества над нормалното. Точно научно обяснение за явлението няма, като се смята, че когато си пийнем един аперитив имаме нужда от по-малко калории след това.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *