• Розалия Ломбардо

2-годишната Розалия Ломбардо е „Спящата красавица“

Сигурно всички сте чели книгата за „Спящата красавица“ или пък сте гледали филма, но истината е, че тя наистина съществува, но не е девойка в разцвета на живота си, а малко 2-годишно момиченце на име Розалия Ломбардо.

Тялото на малката Розалия се намира в Палермо, Италия, като детенцето е положено в стъклен ковчег, точно като от приказките и се пази от монаси. Любопитното е, че тялото на Розалия е там от 1920-а година, но изглежда като току що заспало и по нищо не можете да разберете, че момиченцето е мъртво.

Сигурно се питате каква е причината то да бъде запазено като кукла, нали? Бащата на Ломбардо е бил много богат сицилианец, който за нещастие е загубил детето си толкова рано, заради неизлечима инфекция. Той е помолил доктор Алфредо Салафия да направи така, че момиченцето да живее вечно и по всичко личи, че Салафия е вложил всичко от себе си, за да осъществи тази молба.

Съвременните изследвания показват, че в тялото на Розалия Ломбардо има инжектирани цинк, глицерин, формалин и други помощни вещества. Докторът е вкарал в артериите на детето тези вещества, за да го запази „живо“ и да не се превърне в мумия. Ефектът е потресаващ – кожата на Розалия си е напълно нормална и пухкава, косите и миглите и са меки и лъскави, а самото дете е в такава поза, че все едно спи.

Розалия Ломбардо

Съвременната „Спяща красавица“

Разбира се, това не е гледка за хора със слаби сърца и нерви, тъй като се носят много легенди, че момиченцето всъщност е живо и понякога се събужда. Много посетители на манастира са заявили, че са чули Розалия да диша или пък че тя ги е погледнала, а дори има и хора, докарани до лудост заради „Спящата красавица“. Монасите пък твърдят, че от тялото на мъртвото дете се носи аромат на цветя и че понякога тялото й проявява леки импулси.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *