Ще си тръгне ли Фабрегас от Барселона

Истина или не, появиха се слухове за трансфер на Сеск Фабрегас от Барселона в Манчестър Юнайтед. От сигурни източници обаче се разбира, че това са единствено опити от страна на „червените дяволи“ и нито Сеск желае да напусне Камп Ноу, нито от ръководството на „каталунците“ имат това намерение.

Според излезлите публикации в пресата, за опитния халф е предложена тлъста сума, но офертата категорично е отхвърлена от Барселона. От английския гранд дори са се опитали „да подкупят“ Сеск, обещавайки му двойна заплата на тази, която в момента получава в Барселона. Примамлива оферта, но единственото желание на Сеск Фабрегас е не да сменя клуба си, а да печели нови трофей заедно със съотборниците си в Барса.

Сеск Фабрегас споделя и за сумата предложена за него, която е била в размер на близо 40 милиона евро, но тя дори не е била въпрос на преглед от страна на Барселона и е била отхвърлена като нищожна. Самия Сеск признава, че ако се прехвърли в някой друг клуб, несъмнено ще има възможността да играе като твърд титуляр, докато в Барселона конкуренцията е убийствена и игровото време на Сеск не е това, което той истински би желал.

Барселона си остава просто детската мечтана футболиста, затова нито едно предложение няма да се стори примамливо за играча. Самия той разкри нещо още по-интересно, свързано с възнаграждението му, което е било доста по голямо от настоящото, когато той се състезаваше за Арсенал.

Несъмнено през зимата ще има нови опити да бъде привлечен Сеск, но дотогава той остава твърдо в Каталуния. В същото време, Барселона стартира успешно новия сезон в Примера Дивисион с три чисти победи над отборите на Леванте, Малага и Валенсия, а в мач от Супер Купата на Испания грабна изпод носа титлата от Атлетико Мадрид, след като в двата мача отборите завършиха наравно, но в първата среща „каталунците“ вкараха гол на чужд терен.

Съвсем очаквано Барселона е на първо място във временното класиране, след тях са Атлетико Мадрид, а вечния им съперник Реал Мадрид е на четвърто място, но трябва да отбележим, че първите четири отбора са с равен брой точки и пълен актив от точки, единствено Барселона е със сериозно голово предимство.

Скоро Сеск и неговите съотборници ще стартират в Шампионска лига, където Барселона е един от фаворитите за спечелване на Купата. Още информация, статистика и коефициенти за предстоящите мачове на Барселона в Примера и Шампионска лига вижте тук.

Сподели статията

За Автора: misho_kolev

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *