Часовниците Seiko – първенци във всяко отношение

SeikoЧасовниците с марка Seiko  се перфектни в технологично отношение и изключително прецизни.  По време на дългогодишната си история японският производител напълно заслужено извоюва своето значимо място на пазара на такива аксесоари.

Компанията е създадена през 1881 година, първоначално е функционирала като магазин за бижута и часовници в Токио. След 11 години тя започва производството на стенни и джобни часовници под името Seikosha. През 1913 година Seiko създава първия си ръчен часовник. От 1924 година се появява нова линия от  модели с тази марка.

Оттогава, за да осигури за клиентите си часовници с високо качество, голяма издръжливост и богата функционалност, японският производител започва да експериментира с нови технологии. Усилията на екипа на Seiko в тази насока не остават напразни. Той получава международно признание заради постиженията си.

През 1969 година японският производител пуска първия в света кварцов часовник, наречен Astron. 70-те години се оказват изключително успешни за японския производител. В този период той представя редица иновации – кварцов часовник с LCD дисплей, първият в света мултифункционален кварцов часовник, както и първият подводен модел, за изработката на който е използван титаний.

80-те години също са били доста ползотворни за компанията. Тогава тя прави истинска революция в света на производството на часовници, като произвежда първия в света часовник със записване на звук, както и първия с телевизор. Но първенството на Seiko по отношение на новаторство в сферата на технологиите не свършва дотук. Японският производител е първият, който оборудва часовник с компютърни функции.

Друг революционно нов продукт на компанията, произведен през същото десетилетие, е  интелигентен аналогов кварцов часовник, задвижван напълно от движението на тялото.

Приз 90-те години японският производител пуска първият в света подводен часовник с компютърни функции, наречен Scubamaster. Може би най-голямото му постижение е производството на часовник с технология Spring Drive – това е революционно ново механично задвижване, осигуряващо точност, характерна за кварцовите часовници.

Компанията е популярна със своите спортни колекции от часовници – Sportura, Ananta, Velatura и Arctura.

Часовниците Seiko  са се доказали през годините като едни от най-качествените на пазара. Благодарение на упоритата работа на екипа на компанията се появяват редица революционно нови продукти. Те допринасят за голямата популярност на марката, която днес е символ на японска класа и иновативност.

Сподели статията

За Автора: desire

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *