• китайско село на джуджета

Янгси – китайското село на джуджетата!

китайско село на джуджетаМистериите са интересни, защото са трудни за разкриване и разбиране. Едва ли има човек, който да не е чувал за някоя по-интересна мистерия. Има мистерии обаче, които са интересни с това, че са все още неразкрити. Сега ще ви разкажем мистерия за едно село в Китай.

Селата сами по себе си не са никак странни. Селата в Китай не са по-различни от всички останали с изключение, че доста често са изолирани и трудно достъпни. Има едно село обаче, което се отличава от всички останали в страната. Експерти и учени недоумяват какви точно са били жителите на селото Янгси, което се намира в провинцията Съчуан. Каква е причината за това? Не само, че жителите са били едва 80, но и че почти половината от тях са били джуджета.

Според хората, които живеят в това село, има слухове, че преди около 60 години коварна болест е хвърлила проклятието си над хората, които живеят в Янгси. Малките деца, които са били на възраст между 5 и 7 години, са най-засегнати от странната болест. Тя просто спряла техния растеж. Експертите сега разполагат със статистика, че спряният растеж е факт при само 1 от 20 хиляди души. Това, което е станало в Янгси е доста неочаквано, странно, свръхестествено или както искате го наречете. Ключът към загадката може би е, че има сведения за няколко стотици джуджета, които са населявали съчуанския регион в един определен етап от време.

Мистерията обаче не спира до тук, тъй като наличието на едно поколение малки деца не е всичко. Някои от джуджетата били засегнати от нещо друго, което е доста странно. Когато станали възрастни и създали свои семейства, децата които се раждали също не пораствали на повече от 1 метър височина.

Правителството на Китай никога не позволявало на външни лица да посетят селото, като това дало причина да се оформят много градски легенди. Някои смятат, че жителите на селото са станали жертва на тъмни сили, които са проникнали в техните домове. Други смятат, че в селото има проклятие заради по-старите жители, които предизвикали гнева на висшите сили. Трети смятали, че целият проблем се дължи на една костенурка. Много хора от селото приготвяли ястия от черна костенурка, което може да е причината за странната болест в Янгси.

След толкова много време обаче, изглежда хората, които живеят в този район не се притесняват за децата си. Болестта вече отшумява и по-младите поколения нямат никакъв проблем, с други думи не са джуджета.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *