• Вегас

Ще ходите в Лас Вегас? Ето няколко интересни факта за града!

Всеки човек е чувал популярната фраза „Каквото стане във Вегас, си остава във Вегас“, като този бляскав град привлича милиони туристи всяка година. Лас Вегас е наистина величествен град, който представя една уникално оживена среда в много модерно и луксозно общество, а факта, че всичко това е построено сред пустинята е просто потресаващ. Тук ще ви представим няколко любопитни неща за Вегас, които най-вероятно не знаете.

1. Хотел Луксор е едно много модерно копие на египетските пирамиди, като е с впечатляващи размери и много лукс, отвътре. Само за сравнение ще ви кажем, че в предверието на хотела могат да се поберат 9 самолета „Бойнг 747“ , а на върха на самият хотел има мощен лазер, за който се твърди, че е лазерът, който излъчва най-силна светлина в целият свят.

2. Лас Вегас е сред най-силно застроените градове, като дори е рекордьор в това отношение, според някои статистики. Стаите, които общо предлагат всички хотели са над 130 000, което е доста голяма цифра, но ако ще ходите там трябва да знаете, че почти през цялата година, всички стаи са заети, така че си направете резервация. Само 4 хотела предлагат повече стаи, отколкото цял Сан Франциско.

3. Най-големият булевард в града също се казва Лас Вегас, като е дълъг цели 6.8 километра. Той често е наричан „ивицата“, като дори се разпростира в 2 щата и цели 18 хотела са разположени на този булевард.

4. Лас Вегас е градът с най-ярки светлини и затова е наричан „неоновият град“. В града на Елвис Пресли има над 15 000 неонови лампи, като дори наскоро бе основан и специален музей по този случай.

5. Всеки ден във Вегас се сключват около 500 брака, като сватба в този град, вече е нещо нормално, като цялата процедура отнема няколко минути и само 55 долара. За първа брачна нощ пък имате изключително богат избор от забавления, като не трябва да забравяме за казината.

Луксор

Хотел Луксор е сред най-големите

6. Може да звучи странно, но най-големите печалби в казината са от слот-машините, а не от покер масите, където се разиграват турнири за милиони. Слот машините генерират около 60% от печалбите, като и там също има доста примамливи джакпоти, които заслужават особено внимание.

7. Последният интересен факт е, че Лас Вегас, който е определян като меката на хазарта, не разрешава лотарийните игри, тъй като те се приемат за измама, но все пак се организират различни игри, които също са лотарийни, но не попадат под ударите на закона.

Е, надяваме се, че сме ви били полезни и ако наистина сте решили да си направите пътешествие до Лас Вегас, ще знаете на което да обърнете внимание.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *