• Луната

Ще успее ли Русия да колонизира Луната?

Русия е страна, която разполага със сериозни ресурси и природни богатства, но това не е достатъчно на хората, които все повече започват да поглеждат към Луната и Марс. Още от доста време, вицепрезидента на страната – Дмитрий Рогозин заяви, че Русия ще се стреми към колонизирането на Луната, а този проект изглежда все по-реален, тъй като предизвиква сериозен интерес от страна на различни инвеститори.

Разбира се, толкова мащабен проект няма как да премине без намесата на частни инвеститори, но такива има много в Русия, тъй като милионерите в съветската република не са никак малко. За да се колонизира Луната е нужно много време, ресурси и много свежи идеи, но космическата агенция Роскосмос вече е започнала работа по проекта, като се строи Лунен полигон и база към него, която ще е за добив на полезни изкопаеми.

Иван Мойсеев – ръководител на Института за космическа политика на Русия смята, че именно Луната ще даде нов тласък на човечеството и колонизирането на естественият спътник на Земята ще стане рано или късно. Редица учени са на мнение, че в близките 100-200 години, нашата планета ще бъде пренаселена и с изчерпани ресурси, а именно това налага търсенето на нови планети, на които хората да могат да се развиват.

Русия се е насочила към Луната, тъй като това не е най-благоприятното място за живот, но пък може да бъде използвана като космическа база, а това също може да се окаже много печелившо за инвеститорите.

Сигурно знаете, че холандска компания пък има намерение да засели хора на Марс, като това мащабно събитие ще бъде представено като невиждано риалити шоу. Мисията Mars One също предизвика сериозен интерес, като руснаците имат намерение да колонизират и „червената планета“ ако проекта с Луната се окаже успешен.

Естествено, такива амбициозни цели не се изпълняват толкова лесно, а на нас обикновените хора не ни остава нищо друго, освен да се въоръжим с търпение и да чакаме да видим какво ще се случи.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *