• Хороскоп на Маите

Хороскоп на маите (част първа)

Маите са известни със своите математически и астрономически знания. Зодиакът им е създаден на базата на лунния календар и има 13 зодиакални знака, свързани с различни животни (сокол, ягуар, лисица и др.). Изчисляването на личното животно според този хороскоп е обвързано с датата на раждане.

Сокол (7 февруари – 6 март) – упорити, със силен дух. Знаят какво искат от живота и как да го получат. Винаги имат цел и я следват. Обичат да командват и са родени лидери. Мразят да бъдат контролирани и да изпълняват заповеди. Работят най-качествено, когато сами вземат решенията си. Интелигентни и знаещи. Твърде критични в любовта, имат нужда от партньор, който да им подхожда интелектуално. Обичат забавленията и лукса, изкарват парите си лесно. Подхождат си със змия, бухал и катерица.

Ягуар (7 март – 3 април) – съчетават сила и слабост. Решителни са и не се страхуват от предизвикателствата на живота. В същото време са безразсъдни и независими. Щедри към другите, без да искат нищо в замяна. Не обичат рутината и монотонността, често менят желанията и професиите си. Въпреки това знаят стойността на парите и промените, които правят, са за добро. Бързо се палят, но и лесно им минава. Нарцистични са и обичат да бъдат обгрижвани от партньора си. Разбират се с паун, бивол и костенурка.

Лисица (4 април – 1 май) – откликващи, лоялни, отговорни, те са харесвани и предпочитани за приятели. Изглеждат срамежливи и затворени, но бързо вземат решения и са добри слушатели. Често пренебрегват себе си заради другите. Добре работят в екип, защото са общителни.  В любовта бъркат приятелството със страстта, но са лоялни към половинката си. Допадат си със змия, гущер, скорпион.

Змия (2 май – 29 май) – имат изключителен умствен потенциал. Целеустремени, постоянни, сериозни, мъдри, решителни. Отрицателни страни са гневът и жестокостта към този, който ги обезпокои. Добри учители, търговци и финансисти. Взискателни в любовта, обсебват изцяло партньора си и го контролират. Страстни и доминиращи. Разбират се с маймуна и елен.

Катерица (30 май – 26 юни) – интуитивни и плодотворни във всяка една област. Извор на много и добри идеи. Държат на приятелството, общителни и комуникативни. Добре се реализират в журналистиката и търговията. Създават здраво семейство и са перфектните половинки, но трудно се решават на обвързване. Стремят се към духовна връзка. Жените са много атрактивни. Пасват си с бухал и сокол.

Костенурка (27 юни – 25 юли) – тихи, спокойни, ведри, философски настроени. Вървят бавно и стигат далече. Упорити и умерени в очакванията си. Приемат спокойно пораженията, защото знаят, че с времето ще постигнат целите си. Сериозни и отговорни в работата си. На тях може да се разчита. В любовта често остават неразбрани и трудно допускат другите до себе си. Подхождат си със змия, бухал, катерица.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *